Kula Kaymakamlığı, Kula İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Manisa Bağımlılık Mücadele Derneği’nin bonzai ile mücadele amacıyla ortaklaşa yürüttüğü ’Gençliğine ve geleceğine sahip çık. Her Türlü Bağımlılık yapıcı maddeden uzak dur’ projesi kapsamında Manisa Sosyal Bilimler Lisesinin gönüllü öğretmenleri ve öğrencileri tarafından hazırlanan ’Suçlu Sanık Sandalyesine’ adlı oyuna yoğun ilgi gösterildi.
Kula Yunus Emre Kent Meydanı Kültür Merkezi Toplantı Salonunda gerçekleşen tiyatro oyununa Kula Kaymakamı Murat Güven, Kula İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Çarpan, Yunus emre Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Uzm. Dr. Ümit Atman, öğrenci velileri, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.
“Gençliğe ve Geleceğine Sahip Çık Her türlü bağımlılık yapan maddeden uzak dur’ adı altında Kula İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Kula Kaymakamlığı ve Manisa Bağımlılık Mücadele Derneği’nin ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında gönüllü öğretmen ve öğrencilerin hazırladığı tiyatro oyunu sahne aldı. Yoğun ilgi gösterilen ’Suçlu Sanık Sandalyesine’ adlı oyunda katılımcılar, bonzainin zararları hakkında bilgilendirildi. Manisa Sosyal Bilimler Lisesi tarafından oluşturulan müzik grubunun seslendirdiği şarkılar eşliğinde sergilenen oyun, katılımcılar tarafından büyük beğeni aldı. Oyuncular etkinlik sonunda ayakta alkışlanırken emeği geçenlere plaketleri verildi.
“GENÇLERİMİZİ SPORA YÖNLENDİRMEMİZ GEREKİYOR”
Kula İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Çarpan, projeye Manisa Bağımlılıkla Mücadele Derneği ve Kaymakamlığın önemli katkılarının olduğunu dile getirerek, "Kula Kaymakamlığı, Milli Eğitim Müdürlüğü ve en önemlisi de Manisa Bağımlılıkla Mücadele Derneği’nin büyük katkılarıyla düzenlenen tiyatro oyunu bağımlılık konusunda güzel bilgiler verdi. Toplumumuzun geleceği açısında bu projeler çok önemli. Uyuşturucu dediğimizde başta alkol olmak üzere bütün sentetik ve organik uyuşturucular bunun içerisinde. Gençler uyuşturucudan haz alıyorlar. Ama gençlerimiz spordan haz alabilirler. Gençlerimizi spora yönlendirmemiz gerekiyor. Veliler olarak gençlerimizin yanında olun, bağımlılık yapan maddelerden uzak durmasına neden olun." diye konuştu.
Programda kısa bir konuşma yapan Kula Kaymakamı Murat Güven, “Manisa Bağımlılık Mücadele Derneği tarafından, Kula’da öğrencilere ve velilere yönelik bağımlılıkla mücadele konusunu anlatan tiyatroyu sergilemelerinden dolayı teşekkür ediyorum. Şahsımı da kendi gruplarına fahri üye olarak kabul etmelerinden dolayı da kendilerine teşekkürlerimi sunuyorum. Bundan sonra da bu tür çalışmalara desteğimi arttıracağım. Bu projede emeği geçenleri de kutluyorum.” diyerek, kendisine hediye edilen ’Gençliğine Ve Geleceğine Sahip Çık. Her Türlü Bağımlılık Yapıcı Maddeden Uzak Dur’ baskılı tişörtü giyerek teşekkür etti.
Tiyatro oyununun gönüllü öğretmen ve öğrenciler tarafından hazırlandığını belirten Yunusemre Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Uzm.Dr. Ümit Atman, “Biz gönül işinin peşinde ve gençlerimizin yanındayız. Sizler bizlere destek verdiği sürece gençler ile birlikte olmaya devam edeceğiz. Projemiz okullar kapanıncaya kadar devam edecektir. Bu yolculukta bizlerle olmaya davet ediyoruz.” dedi.
Atman, “Bu tür organizasyonlar düzenleyerek gençlerimizi uyuşturucu madde ve alkolden uzak tutmak için elimizden geleni yapıyoruz. Bu projemizi de Manisa’mızın tüm ilçelerinde gösteri yaparak anlatmaya çalıştık. Bu projenin hazırlanmasında emeği geçen Tiyatro Öğretmeni Selami Arı, Müzik Öğretmeni Deniz Seda Şahin, Rehber Öğretmeni Nurcan Yılmaz, Hemşire Seher Fidancı, Ebe Nurcan Gönüllü Hızal ve Ebe Hicran Kaya’ya teşekkür ediyorum.” dedi.