Şehzadeler Belediyesi, iki adet tahmin ve erken uyarı sistemi alarak çiftçilerin hizmetine sundu. 40 bin TL değerindeki sistem, ilçe sınırlarını kapsayacak şekilde Karaağaçlı ve Sancaklıbozköy Mahallerinde kuruldu. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, çiftçilerin cep telefonlarına gönderilecek mesajlarla olumsuz hava şartlarına karşı uyarılacağını ifade etti.
Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Şehzadeler Ziraat Odası ile gerçekleştirilen ova yollarının bakım ve onarımı ile ilgili protokol töreninde verdiği sözü tuttu. İlçe sınırlarında yer alan tüm tarım arazilerini kapsayacak şekilde, 40 bin TL değerinde iki adet tahmin ve erken uyarı sistemi Şehzadeler Belediyesi tarafından temin edildi. İstasyonlar Karaağaçlı ve Sancaklıbozköy Mahallerinde kuruldu.
Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Karaağaçlı’da kurulan sistemi yerinde inceledi. Başkan Çelik’e, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, Kırsal Hizmetler Müdürü Sadık Ataklı, İlçe Tarım Müdür Vekili Şener Çetin de eşlik etti. Başkan Çelik, “Şehzadeler şehrimiz bir tarım şehri. Geniş tarım arazilerimiz var ve vatandaşlarımızın ciddi bir kısmı geçimini tarımdan sağlıyor. Biz de onların şartlarını iyileştirebilmek için çalışıyoruz. Gerek ova yollarında yaptıklarımız, gerekse eğitim çalışmalarımız devam ediyor. Şehzadeler sınırlarımızda kullanılmak üzere iki tane erken uyarı sistemi aldık, Karaağaçlı ve Sancaklıbozköy Mahallerimizde yerlerine kurduk” dedi.
ÇİFTÇİLER MESAJLA UYARILACAK
Erken uyarı sistemlerinin Tarım İl Müdürlüğüyle bağlantılı olarak çalışacağını belirten Başkan Çelik, “İlçe sınırlarımızda yer alan tüm tarım arazilerini kapsayacak şekilde 5 günlük hava tahmini veriliyor. Üreticilerimiz, olumsuz hava şartları durumunda tarım il müdürlüğü tarafından mesajlarla uyarılıyor. Bunun dışında belediyemizin internet sitesinden de uyarılar yapılacak. Bunun dışında bir çok faydası olacak. Özellikle bir takım ilaçlamalarla ilgili Ziraat Mühendislerimizin elinde ciddi veriler oluşturulacak. Böylelikle de çiftçimiz daha rahat hareket etmiş olacak. Böyle bir hizmeti üreticilerimize kazandırdığımız için mutluyuz. İki uyarı sistemi 40 bin liraya mal oldu. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.