AK Parti Manisa Milletvekili aday adayı Abdullah Tekin, AK Parti’nin iktidara geldiği 2002 yılından bugüne kadar yapılanların tek kelimeyle büyük bir başarı hikayesi olduğunu söyledi.
AK Parti Manisa Milletvekili aday adayı İnşaat Yüksek Mühendisi ve MÜSİAD Manisa Şubesinin kurucu başkanı Abdullah Tekin, 2002 yılının Kasım ayında iktidara gelen AK Parti’nin kurduğu hükümetlerle yakaladığı başarının çok önemli olduğunu ve bu başarıyı kimsenin durdurmaya gücünün yetmeyeceğini dile getirdi. “AK Parti’nin hikayesi yani Türkiye’nin hikayesi büyük bir başarının hikayesidir” diyen Tekin, “13 yıldır çeşitli oyunlarla hükümeti yıkmaya çalışanların hiçbiri bu amaçlarına ulaşamayacak. Çünkü AK Parti’nin arkasında millet var. AK Parti’nin milletten aldığı güçle ‘2023 Büyük Türkiye’ hedefine koşar adımlarla ilerliyoruz. Bu hedeflerin gerçekleşmesinde tüm millet olarak tek yürek olmalıyız. AK Parti iktidarı döneminde Türkiye ekonomide büyük bir kalkınma yaşarken, faizler düştü, gayri safi milli hasılamız yükseldi. Kişi başına düşen milli gelirimiz artarken, ülkeye her anlamda yapılan yatırımlar cumhuriyet tarihi boyunca hiç olmadığı kadar arttı ve IMF’ye olan borcumuz sıfırlandığı gibi IMF’ye borç verir hale geldik. Nerede bir mazlum varsa Türkiye’nin eli en güçlü şekilde oraya ulaştı. Yaşanan onca olumlu gelişmeye baktığımızda AK Parti dönemindeki hükümetlerin, cumhuriyet tarihindeki diğer hükümetlerin hepsinden çok daha başarılı bir ekonomi yönetimi sergilediği su götürmez bir gerçektir. AK Parti olarak bunlarla yetinmiyoruz ve önümüze yeni hedefler koyarak Dünyanın en büyük 10 ekonomisi olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Bunları yaparken milletimizin desteği her şeyden önemli. Bundan önceki seçimlerde olduğu gibi milletimizin yine AK Parti’ye büyük bir teveccüh göstererek, tek başına iktidara taşıyacağından hiç şüphemiz yok.” dedi.
Ekonomide artık uzun vadeli hedeflerin belirlendiğini ve bu hedefler doğrultusunda yeni politikalar uygulandığını aktaran Tekin, “Hedefler doğrultusunda 2023 yılı için 2 trilyon Dolar GSYH, 25 bin Dolar kişi başı gelir ve 500 milyar dolar değerinde ihracata ulaşılmasını hedefliyoruz. Bu hedeflerimiz arasında en iddialı olanı da 2023 yılına kadar Türkiye ekonomisinin dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girme hedefidir. Çok şükür bunu da başaracak güce, deneyime ve halkın desteğine sahibiz” şeklinde konuştu.