TOKİ Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencilerinin atık malzemelerle yaptığı eserlerden oluşan “Objelerle Yaşamın Dili” adlı sergi Forum Magnesia’da açıldı.
Sergi açılış törenine Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, TOKİ Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Halide Yılmaz, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
TOKİ Çok Programlı Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Ayşe Özen yaptığı açıklamada, “TOKİ Çok Programlı Anadolu Lisesinin Bilişim ve Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencilerinin ve öğretmenlerinin ortak bir çalışması. Hayatımızda aslında çöp olarak gördüğümüz birçok atık materyalle çok ilginç çalışmaların ortaya konabileceği yağlı boyalı bir çalışma. Burada öğretmen ve öğrencilerimiz birlikte bu çalışmayı yaptık. Kullandığımız her şey atık malzeme, yani, birçok insanın atacağı malzemeler. Bunlar belirli temalar altında, örneğin matematik teması, Soma ya da tiyatro teması ile çalışıldı. Bu fikirlerin bir kısmı öğrencilerimizden geldi. Bu temaların bir kısmını birlikte belirledik. Topladığımız materyalleri bu temaların başlığı altında bir araya getirip yağlı boya çalışmaları oluşturduk” dedi.
Veli Bektaş, çalışmaları nedeniyle öğretmen ve öğrencileri tebrik etti. Açılış kurdelesi kesiminin ardından Vali Bektaş ve beraberindeki heyet sergilenen eserleri inceleyerek bilgi aldı. Daha sonra öğrenciler yapmış oldukları ‘Şehri Manisa’ temalı eseri Vali Bektaş’a, ‘Eğitim Şart’ temalı eseri İl Mili Eğitim Müdürü Dernekbaş’a hediye ettiler.