Salihli’de 2015 yılının ilk 4 ayında, trafikteki sıkı denetimler sonucu yaralamalı trafik kazalarının geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 12 azaldığı bildirildi. Salihli İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Taşcı, “Trafik kurallarına uymamak cinayettir. Herkes kurallara uyarak işlenen cinayeti önleyebilir” dedi.
Karayolları Güvenliği ve Trafik Haftası dolaysıyla açıklama yapan Salihli İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Taşcı, 2015 yılının Trafik Haftası’nın ana temasının ‘Trafik kurallarına saygı, insanlığa saygıdır’ olduğunu söyledi.
Trafik haftasının sadece polisin haftasının olmadığını sokağa çıkan herkesin haftası olduğu belirten Taşcı, “Modern çağımızın vazgeçilmez önemli bir faktörü olan trafik, tüm dünyada olduğu gibi kurallara uyulduğunda günlük yaşamımızı kolaylaştıran bir olgudur. Büyük, küçük, kadın, erkek, yaşlı, genç ayrımı yapmaksızın içinde olduğumuz trafik döngüsünde en önemli kural trafik kurallarına her durum ve ortamda uyulması gereken ve yaşam tarzı oluşturulması gereken davranış biçimidir. Bu bağlamda her yıl Mayıs ayının ilk haftası olarak tüm yurt genelinde kutlanmaktadır. 2015 yılının Trafik Haftası’nın ana teması olarak ’Trafik kurallarına saygı, insanlığa saygıdır’ slogan olarak belirlenmiştir. Trafikte bulunduğumuz her ortamda empati kuralını uygulayarak hareket edildiğinde, kazaya karışanlar üzerinde, telafisi güç, maddi ve manevi kayıplara neden olan sonuçlar doğuran trafik kazalarının minimum seviyelere düşeceği bir gerçektir” dedi.
SALİHLİ’DEKİ 73 BİN KAYITLI ARACIN 29 BİNİ MOTOSİKLET
Taşcı, ilçede tescilli araç sayısının 73 bin 113 olduğunu belirterek, “Salihli’de tescilli motosiklet sayısı 29 bin 526’dır. Sürücü belge sayımız 56 bin 629’dur. İlçemiz genelinde motosiklet sayısının yüzde 41 ile otomobil sayısından fazla olduğu görülmektedir. Bunun neticesinde trafik kaza sayılarımızda artışlar gözlemlenmesi üzerine motosiklet denetimlerimize ağırlık verilerek son günlerde kullanımı ve kazaya karışım oranı artan elektrikli bisikletin yasa dahilinde denetimleri yapılarak ülkemiz geneline örnek teşkil edecek şekilde kask kullanımı ve tescil işlemleri yaptırılmaktadır. Örneğin 2014 yılının ilk dört ayında 180 yaralamalı kaza meydana gelirken bu rakam 2015 yılında yüzde 12 düşüş göstererek 160’a düşmüştür” dedi.