Nevruz kutlamaları Türkiye’nin çeşitli illerinde coşkuyla kutlanırken, Manisa’nın Turgutlu ilçesinde de etkinlikler düzenlendi.
Turgutlu ilçesinde, Nevruz Bayramı nedeniyle Cumhuriyet İlkokulu’nda etkinlikler düzenlendi. Nevruz ateşinin yakıldığı etkinlikte, temsili olarak demir dövüldü. Nevruz ile ilgili öğrenciler şiirler okurken, balon patlatmaca, halat çekme gibi yarışmalarda öğrenciler keyifli dakikalar yaşadı. Yarışmalarda, öğrencilere protokol üyeleri de eşlik etti. Etkinlikte protokol üyeleri ayrıca, çok eski bir geleneği yerine getirerek, yakılan Nevruz ateşinin üzerinden atladı. Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ise Turgutlu Belediyesi tarafından hediyeler verildi. Program sonrası Turgutlu Esnaf Odaları tarafından konuklara pilav dağıtıldı.
Etkinliğe, Turgutlu Kaymakamı Nazmi Günlü, Turgutlu Garnizon Komutanı Ömer Haşim Olgun, Jandarma Komutanı Levent Türker, Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Sezer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez, okul müdürleri, daire amirler, oda başkanları, eğitimciler, veliler ve öğrenciler katıldı.