Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili Adayı Dr. Tur Yıldız Biçer, seçim sloganı olarak kullandığı ‘Türkiye milletvekili’ olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Manisa’daki seçim çalışmalarını aralıksız sürdüren Biçer, dün de Bursa’ya giderek, günlerdir eylem yapan Renault işçilerine destek oldu.
CHP Manisa Milletvekili adayı Dr. Tur Yıldız Biçer, Bursa’da CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli ile birlikte Renault işçilerini ziyaret etti.
Seçim çalışmalarını sadece Manisa ile sınırlandırmayan Dr. Tur Yıldız Biçer seçim sloganı olarak kullandığı Türkiye milletvekili sloganının hakkını vererek Türkiye Milletvekili olma yolunda hızlı adımlarla ilerliyor.
Dr. Biçer, “Milletvekili adayı olarak, bir emekçi olarak, en nihayetinde bir insan olarak beş gündür süren bu emek mücadelesinin, bu hak arama davasının, işçi emekçi kardeşlerimin yanındayım. İnsan onurunun yanındayım. Buradaki kardeşlerimizin sıkıntıları belli. Öncelikle Türk-Metal İş’ten kurtulmak. İkinci olarak çalışan şartlarının iyileştirilmesi ve mesleki riskler ve mesleki hastalıklara karşı önlem alınması. Son olarak da emeklerinin karşılığını almaları. Günde 53 araç üretirken 63 araç üretmeleri istemekte. Bundan dolayı hak ettikleri ücretleri alamamaktadırlar. Bu üç şartın yerine getirilmesi durumunda, şimdiye kadar verilmiş olan zararın giderilmesi için gerekirse pazar günleri bile ücretsiz çalışıp firmayı zarardan kurtarmak niyetinde olduklarını bana ilettiler. Türkiye’de çalışma hayatı işsizlikten taşeronluğa, düşük ücretten sendikasızlığa doğru sürüklenip bugünlere geldi. Sendikalar maalesef işverenler ile ahbap çavuş ilişkisi içindeler. İşçinin hakkını savunan insanlar yine işçiler ve emek sektörü içinden gelenlerdir.” dedi.