Manisa Valisi Erdoğan Bektaş Manisa Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri ile söyleşi yaptı.
Programa Vali Bektaş’ın yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fevzi Yüksel, Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Şengül, Manisa Sosyal Bilimler Lisesi Başmüdür Yardımcısı ve Müdür Vekili İhsan Akın, öğretmenler ve öğrenciler ile Okul Aile Birliği üyeleri katıldı.
Vali Bektaş program öncesi Çanakkale Zaferinin 100. yıldönümü ve 18 Mart Şehitler Günü nedeniyle okuldaki öğrenciler tarafından hazırlanan köşeyi ziyaret etti. Hazırlanan eserleri çok beğendiğini ifade eden Vali Bektaş, “Bizler de gençler de Çanakkale’yi unutmayacağız ve unutturmayacağız. Öğrencilerimizi hazırladıkları bu güzel eserler nedeniyle tebrik ediyorum” dedi.
Vali Bektaş, Manisa Sosyal Bilimler Lisesi Toplantı ve Gösteri Salonunda gerçekleşen söyleşide öğrencilere öğrenim hayatı boyunca ve daha sonraki yaşamlarında hedefleri ve bu hedeflere ulaşmaları için yapabilecekleri konusunda tavsiyelere bulundu. Her türlü imkansızlığa rağmen başarmak ve hedefe ulaşmak için bir yol bulunacağını ifade eden Vali Bektaş, ülkemizin geleceği olan öğrencilerden çok şey beklendiğini bunun için de çok çalışmaları gerektiğini söyledi.
Öğrencilere eğitim ve meslek hayatından örnekler de veren Vali Bektaş, kaymakamlık ve valilik gibi görevlerin yönetme ve stres ile baş edebilmeyi gerektirdiğini belirterek başarılan işin mutluluk getireceğini mutlu olanların da yaptıkları işlerde daha başarılı olacaklarını ifade etti. Vali Bektaş, öğrencilerin okullarında aldıkları eğitim ile ileride ülke geleceğini ilgilendiren çok önemli mesleklerde faaliyet gösterebilmelerinin yolunun açılacağını da kaydetti.
Söyleşi sırasında sık sık öğrencilerin alkış ve sevgi gösterisiyle karşılaşan Vali Bektaş’a söyleşinin ardından öğrenciler çiçek takdim etti.
Vali Bektaş da okuldaki spor faaliyetleri ve maçlarda kullanmaları için futbol topu ile çeşitli hediyeler verdi.