Manisa Vali Yardımcısı iken, İzmir Vali Yardımcılığına atanan Ufuk Seçilmiş ile emekliliğe ayrılan Manisa İl Hukuk İşleri Müdürü İsmail Tezel’e veda yemeği verildi.
Polisevi’nde düzenlenen yemeğe, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Vali Yardımcıları Şerafettin Tuğ, Mehmet Yüce, İsmail Hakkı Çınarsoy, Turgay Ergin, Mesut Eser, Sıdkı Zehin, Baha Başçelik, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Yunusemre Kaymakamı Yüksel Topal, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Bülent Mercan, İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren katıldı.
Yemekte bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Şerafettin Tuğ, “Mesleğimizin mensubu iki kişi bugün ilimizden ayrılıyorlar. Sayın abimiz İsmail Tezel Bey ve Vali Yardımcısı arkadaşımız Ufuk Seçilmiş Bey burada uzun bir süre çalışma yaptılar. Çabalarını, gayretlerini, mesailerini, harcadılar. Onlar zor bir mesleğin mensupları, onlar mesleğin başından itibaren sürekli her şeyi ile bu memleket için, çoluğu ile çocuğu ile hayatlarını bu ülke için harcıyorlar. Zor olan bu meslekte kendileri uzun süre çalıştılar. Ama bizim mesleğimizde emekli olan veya tayini çıkan bir arkadaşımız ayrılırken ayrıldığı yerden çok güzel duygularla ayrılırlar. O nedenle bu yemeği beraberce hoş bir ortamda yapalım ve onlara hayırlı yolculuklar dileyelim dedik. Sayın Valim de böyle bir programda aramızda bulunarak ve ev sahipliği yaparak bizlere güzel bir örnek göstermiş oldular ben kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.
Kendisine Manisa’da 6,5 ay görev yapmanın nasip olduğunu belirten Vali Yardımcısı Ufuk Seçilmiş de veda konuşmasında, “Çok daha önceden lise dönemlerimde Manisa ile bir yakınlığım vardı, ama bu kadar yakınına ulaşamamıştık. 6,5 ay kadar burada çalışmak nasip, kısmet oldu. Ben çalıştığım süre zarfında bizlere kolaylık ve yakınlık gösteren başta Sayın Valime ve çok kıymetli mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu yemeğin düzenlenmesini uygun gören Sayın Valimize, hem iştirak eden siz değerli arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum, Allah’a ısmarladık diyorum.” şeklinde duygularını dile getirdi.
Her meslekte olduğu gibi kendi mesleklerinin de bir sonu olduğunu vurgulayan Hukuk İşleri Müdürü İsmail Tezel ise, “İlk görevime Kastamonu’da başlamıştım 36 yıl 11 ay 1 gün görev yapmış oldum. 15 yıl Kaymakamlık, 7 yıl Vali Yardımcılığı, 4 yıl da Hukuk İşleri Müdürlüğü yaptım. Her ilden hoş seda ile ayrıldım, buradan da böyle ayrıldığımı tahmin ediyorum. Sayın Valimin çok desteğini gördüm, Emniyet Müdürümüzün, Alay Komutanımızın maddi manevi çok desteğini gördüm. Başta Sayın Valim olmak üzere hepinize çok teşekkür ediyorum. Görevlerinizde başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.
Yaptıkları hizmetten dolayı Vali Yardımcısı Ufuk Seçilmiş ve Hukuk İşleri Müdürü İsmail Tezel’e teşekkürlerini ileten Vali Bektaş da konuşmasında şunları belirtti:
“Ufuk beyle kısa bir mesai beraberliğimiz oldu, kendisi buradan gidiyor. Kendilerine başarılar diliyoruz. İsmail Bey zor bir karar verdi. Aslında 65 yaşına kadar bekleyecekti ama emekli olmayı seçti. Memurluğu karakterinin bir parçası haline getirmiş insanların emekli olma, istifa etme kararları zor bir iştir. Ben o zor kararı aldığından dolayı kendilerini kutluyorum ve bu “genç yaşında” yeni bir hayata başlama vesilesi haline dönüşmesini diliyorum, umuyorum. İsmail Bey’de o enerjiyi, o kararlılığı ve o prensipli yaşama duygusu olduğunu gördüm. 36 yıl 11 ay 1 gün, yani yaklaşık 37 yıl. Dile kolay 37 yıl. Bizim mesleğimiz gerçekten zor bir meslek. Nokta görev olunca, olumlu olumsuz bütün dikkatler, bütün işaretler sizleri gösteriyor. Bazen istemeden de bir takım sıkıntılara maruz kalabiliyoruz. Hak etmeden de bir takım sıkıntılarla karşılaşabiliyoruz. Hak ederek de bir takım sıkıntılara maruz kalabiliyoruz. Halbuki her hak eden hak ettiğini buluyor mu? Hayır bulmuyor. Hayatın tam göbeğinde rol alınca, hukukta kusursuz sorumluluk diye bir kavram var. Tam da bizim mesleğe uyan bir şey. Sizinle alakalı olmayan bir şeyin sorumluluğu sizi gelip bulabiliyor. Alnı ak olarak işi tamamlayıp, eyvallah diyebilmek önemli bir şeydir.”
Konuşmaların ardından Vali Erdoğan Bektaş, Vali Yardımcısı Ufuk Seçilmiş ve İl Hukuk İşleri Müdürü İsmail Tezel’e günün anısına birer hediye verdi.