Manisa Baro Başkanı Ali Arslan, mazbata töreninde yaptığı açıklamada, “Düşüncelerimizi her platformda her ortamda açıklamaktan çekinmeyeceğiz.” dedi.
Manisa Barosu olağanüstü genel kurulunda başkan seçilen Ali Arslan, mazbatasını aldı. Arslan, burada gazetecilere açıklamalarda bulundu. Olağanüstü kongrede meslektaşlarının güven duyarak kendisini başkan seçtiklerini kaydeden Arslan, bu onurlu görevin zorluk ve meşakkatinin bilincinde olduğunu vurguladı. Başkan Arslan, “Hele hele bugünlerde Türkiye’de yaşanan hukuk sorunları, yargı sorunları ve avukatların yaşadığı sorunlar karşısında görevimin ne kadar zor olduğunun bilincindeyim. Önümüzdeki süreçte yargının bağımsızlığı ve hukukun üstünlüğü anlamında aktif bir çalışma ortaya koymamızın gerektiğinin farkındayım.” dedi.
Yargı bağımsız değilse, avukata da gerek olmadığını dile getiren Arslan, “Yargı bağımsız değilse avukatın üstleneceği hiçbir sorumluluk olamaz. Hukukun üstünlüğü ve hukukun herkese eşit uygulanması anlamında mutlaka aktif şekilde görev almamız gerektiğini düşünüyorum. Tabi ki baro bir meslek örgütüdür. Ama aynı zamanda da bir hukuk örgütüdür. Meslek örgütünün üzerine düşen sorumlulukları yerine getirecektir. Tabi avukatların durumlarının iyileştirilmesi, avukatlarla hakim, savcılar arasındaki ilişkilerin düzenlenmesi, avukatların adliyedeki ortamlarının düzenlenmesi, avukatlarının özel hayatlarındaki yaşam koşullarının iyileştirmesi anlamında çalışmalarımız olacaktır. Ama hiçbir zaman dışa dönük çalışmadan da geri durmayacağımızı ifade ekmek isterim. Yani önümüzdeki süreçte aktif bir baroculuk yaşayacağız, aktif bir tavır ortaya koyacağız. Düşüncelerimizi her platformda her ortamda açıklamaktan da çekinmeyeceğiz. İnşallah görev süremizin sonunda da yüzümüzün akıyla bu işten çıkmış oluruz.” şeklinde konuştu.