Yunusemre Belediyesi 2015 kilit parke taşı sezonunu Güzelyurt Mahallesi Birlik Caddesi’nde başlattığı çalışma ile açtı. Kilit parke taşı döşeme çalışmalarını yerinde inceleyen Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, "6 aylık bir sezon için 300 bin metrekare kilit parke taşı ihalemiz bitti. Şu an 10 ayrı noktada kilit parke taşı döşemesine başlanıldı. Manisa’da şimdiye kadar bir sezon da 300 bin metrekare kilit parke taşı döşemesini yapan ilk belediye olacağız." dedi.
Güzelyurt Mahallesi Birlik Caddesi’nde açılışı yapılan Kilit Parke Taşı döşeme sezonunun açılışına; Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Belediye Başkan Yardımcıları Ramis Şiyak, Saniye Altay, Mustafa Dandin, Can Mercül, Meclis üyeleri, Birim müdürleri, Kilit Parke Taşı üretim fabrikasının yetkilileri ve mahalle sakinleri katıldı.
Kilit parke taşı döşeme sezonu ile ilgili olarak bilgi veren Fen İşleri Müdürlüğü’nden sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Saniye Altay, "En düzenli yerleşim yerlerinden bir tanesi de Güzelyurt mahallesi. Alt yapısı tamamlanmış olmasına rağmen, üst yapıyla ilgili bir takım sorunları vardı. Birlik Caddesi’nde bu bölgede kilit parke taşı aciliyeti olan yerlerden biriydi. Birlik Caddesi, Cumhuriyet Mahallesi’ni Laleli Mahallesi’ne alternatif yol olarak bağlaması açısından bizim için önemliydi. Onun için bu bölgeden başladık. Bu işlem tamamlandığında bu caddemiz ilçemize yakışan bir görüntüye kavuşacaktır. İlçemize hayırlı olsun" dedi.
"MURADİYE BİZİM HEDEF NOKTAMIZ"
Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, "Yunusemre Belediyesi olarak baharın gelmesiyle birlikte iş programımızı yaptık. Park ve Bahçeler ayrı bir çalışma programı yapıyor. Temizlik işlerimiz ayrı bir çalışma programı yapıyor. Özellikle Fen İşlerimiz de ciddi bir çalışma programı içerisine girmiş durumdalar. Yuntaş Kilit Parke Taşı üretim fabrikamız bir kaç aydır yoğun şekilde üretim yapmakta. İhalemizi de gerçekleştirerek, bu yıl içerisinde döşenmesi planlanan kilit parke taşı alımlarını da gerçekleştireceğiz. 6 aylık bir sezon için 300 bin metrekare kilit parke taşı ihalemiz bitti. Kilit parke taşı döşenecek yerlere sevkiyatlar başladı. 62 tane köyümüz, 3 tane de beldemiz, merkez de 24 tane mahallemiz var. Bu sezonda mahallemize en az 1500-2000 metrekare kilit parke taşı döşemesi yapılacak. İhtiyaç duyulduğu takdirde bu sayı artırılacaktır. Şu an 10 ayrı noktada kilit parke taşı döşemesine başlanıldı. Muradiye bizim hedef noktamız. Bizim en büyük beldemiz olması dolayısıyla Muradiye’yi önemsiyoruz ve öncelik veriyoruz. Şu an Muradiye’de yoğun bir inşaat çalışması yapıldığı için yollarda da kış aylarında sıkıntılar yaşandı. Biz bu sıkıntıların önümüzdeki kış ayında da yaşanmaması için çalışmalarımızı hızlandırdık" şeklinde konuştu.
"MANİSA TARİHİNDE BİR İLK OLACAK"
Başkan Çerçi, "Şu an asfalt olan, ancak çok yıpranan ve yama gerektiren asfaltları da tamamen sökerek, kilit parke taşı ile donatacağız. Bu yıl kilit parke taşı döneminde Manisa tarihindeki en fazla kilit parke taşı döşeme işlemini biz sezonda Allah nasip ederse gerçekleştirmiş olacağız. Manisa tarihinde belediye anlamında 300 bin metrekare taşı bir dönemde döşendiği görülmemiştir. Ciddi bir üretim potansiyelimiz var. Çift vardiya olarak çalışıyoruz. Şehrimizin neredeyse tamamını kilit parke taşları ile donatarak, hem daha kullanışlı hem de daha güzel bir görünüme kavuşturmuş olacağız. Bu sene 300 bin metrekare olan kilit parke taşı miktarını, önümüzdeki yıl daha da artırarak hizmete devam edeceğiz. Önümüzdeki 3 yıl içerisinde yolu döşenmemiş ne köyümüz, ne de beldemiz kalmayacak. Burada emeği geçen müdüründen kilit parke taşı döşeyen arkadaşımıza kadar herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Yapılacak olan çalışmaların Yunusemre’mize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.