Yunusemre Belediyesi ve Yunusemre Kaymakamlığı tarafından verimli ırkların geliştirilmesi amacıyla hayata geçirilen “Keçi Islah Projesi” kapsamında üreticilere 100 adet Saanen ırkı oğlağın dağıtımı gerçekleştirildi.
Sütte Soğuk Zincir projesinin önemli bir parçasını teşkil eden proje kapsamında Şehzadeler İlçesi Halıtlı Mahallesi Özel Saanen Keçi Çiftliği’nde gerçekleştirilen oğlak dağıtımına Yunusemre Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Muhtarlıklar Müdürlüğü, Yunusemre İlçe Tarım Müdürlüğü, Şehzadeler İlçe Tarım Müdürlüğü ve Şehzadeler Sosyal Yardımlaşma Müdürlüğü ekipleri ile Yeni Yağcılar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.
Yunusemre Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Muhtarlıklar Müdürü Ramiz Çoban, Yunusemre Belediyesi olarak 50 adet Saanen Teke adayı oğlağı, Yeni Yağcılar Kooperatifi üyelerine dağıttıklarını belirterek, “Yunusemre sınırları içerisinde kalan mahallelerimizde küçükbaş yetiştiriciliği yapan üreticilerimizin ekonomik gelirlerini arttırmak ve istihdamın devamını sağlamak amacıyla bu projeyi gerçekleştirdik. Ve böylece bu proje ile 4. İzmir Koyun-Keçi panayırında temelleri atılan Sütte Soğuk Zincir projesinin hedeflerini ve sonuçlarına yakından tanıklık ettik. Oğlak dağıtımında ırk olarak saanen yaş olarak 4 aylık, sağlık sorunu olmayan 50 oğlak, kura sonucu sahiplerine yerinde teslim edildi. Bu oğlakların takibi Kooperatif ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ndeki veteriner hekimler tarafından yapılacaktır.“ dedi.
Çoban, proje ile düşük verimli olan kıl keçisi ırkından yüksek verimli saanen ırkına geçiş sağlanmış olacağını vurgulayarak, “Proje ile yaklaşık 4 sene sonra hedefe ulaşarak kıl keçisi sürüsü saanen keçi sürüsüne dönüşmüş olacaktır.” diye konuştu.