Yunusemre Belediyesi tarafından Magnesia AVM’nin arka kısmındaki otopark içerisine konulan ‘Sokak Hayvanlarını Doyuran Geri Dönüşüm Kutusu’ ile hem çevre temizliği hem de sokak hayvanlarının beslenmesi amaçlanıyor.
Yunusemre Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ‘Sokak Hayvanlarını Doyuran Geri Dönüşüm Kutusu’ projesi 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde hayata geçirildi. Projeyi yerinde inceleyen Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, ‘Çöpe atma, geri dönüşüme at’ sloganı ile başlattıkları projenin hem çevre temizliği hem de sokak hayvanlarının beslenmesi yönünden büyük önem taşıdığını belirterek, “Çevre deyince aklımıza, çiçek, park bahçe, sokak hayvanlarımız, geri dönüşüm de gelmeli. Bunların hepsi çevremizin doğamızın birer parçası. Bu proje ile iki etkinliği bir arada gerçekleştiriyoruz. Hem geri dönüşümü hayata geçirerek, çevre temizliğine katkı sağlıyoruz, hem de sokak hayvanlarımızın beslenmesine katkı sağlayacak. Bu projemizi 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde hayata geçirerek, halkımız tarafından daha çok duyulmasını ve katkıda bulunulmasını hedefledik. Bu tür etkinliklerimizi daha da yaygınlaştıracağız. Biz Yunusemre Belediyesi olarak, doğayı seviyoruz, insanımızı seviyoruz, çevremizi seviyoruz, hayvanlarımızı seviyoruz ve koruyoruz” dedi.
“GERİ DÖNÜŞÜM ANINDA SONUCA ULAŞIYOR”
‘Sokak Hayvanlarını Doyuran Geri Dönüşüm Kutusu’ projesine katılan Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Saniye Altay da yapmış olduğu konuşmasında şunları dile getirdi:
“Bütün vatandaşlarımızın geri dönüşüm bilincini daha sağlıklı bir şekilde algılayabilmeleri için bu projeyi hayata geçirdik. Bu projede, birebir geri dönüşümün sonucunu görmek mümkün. Bu sayede hem sokak hayvanlarımız beslenmiş oluyor, hem de geri dönüşüm ile çevremizi biraz daha temiz hale getirmiş oluyoruz. Bu farkındalığı artırmak amacıyla biz bu projeyi Pilot olarak ilk olarak Magnesia AVM’nin arkasındaki otopark içerisinde başlattık. Daha sonra özellikle yerkomların olduğu noktalarda bu projeye gerçekleştireceğiz. Vatandaşımızın bu konudaki bilinçlendirilmesi tamamlandıktan sonra Yunusemre ilçemizin tamamında bu proje hayat geçirilmiş olacak”
YUNUSEMRE BELEDİYESİNE TEŞEKKÜRLER
Hayvanları Koruma Derneği Manisa Şubesi üyeleri, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi’ye duyarlı davranışından dolayı teşekkür ederek, “Yunusemre Belediyemizin sokak hayvanlarına karşı başlattığı bu projenin herkese örnek olması gerekir. Projede emeği geçen herkese teşekkürler.” diye konuştu.