Yunusemre Belediyesi, aldığı yerli üretim iş makineleri ile araç filosunun gücüne güç katmaya devam ediyor. Yerli üretimi desteklediklerini belirten Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, iş makinelerinin anahtarını firma yetkilisinden teslim aldı.
Yunusemre Belediyesi yerli üretime destek vermek için SANKO Holding’in iş makineleri sektöründeki şirketi SANKO Makine tarafından MST markası ile üretilen iş makinelerini tercih etti. Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, belediyenin araç filosuna kazandırılan yerli üretim iş makinelerinin anahtarını SANKO Holding MST Ege Bölge Müdürü Can Elvalıoğlu’ndan teslim aldı. Araçların anahtar teslimi sırasında Yunusemre Belediyesi Fen İşleri Müdürü Mehmet Ata ve Özel Kalem Müdürü Semih Coşkun, Temizlik İşleri Müdürü Halil İbrahim Özcan da hazır bulundu.
Yunusemre Belediyesi’nin Muradiye’de bulunan şantiyesinde yerli üretim iş makinelerinin teslimi sırasında konuşan Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, “Yerli bir firmadan aldığımız iş makinelerini bugün itibariyle anahtarlarını teslim almış bulunuyoruz. Herkesin bildiği gibi Yunusemre Belediyesi, araç filosunu geliştirmek güçlendirmek için yoğun bir çaba içerisinde. Bir ay sonra diğer araçlarımız da geldiğinde 100’e yakın sıfır kilometre araca sahip olacağız. Bunun içerisinde çeşitli iş makineleri, hizmet araçları olacak. Bugün anahtarlarını teslim aldığımız araçlarımız Gaziantep’te üretilen yerli araçlar. Böylelikle de yerli sanayimizi desteklemiş oluyoruz.” dedi.
Devir Tasfiye Komisyonu tarafından Yunusemre Belediyesi’nin göz ardı edildiğine dikkat çeken Başkan Çerçi, “Yunusemre Belediyesinin araç filosu çok zayıftı. Devir ve tasfiye komisyonu tarafından biz biraz göz ardı edilmişiz maalesef. En az araç verilen belediye Yunusemre belediyesi Biz bunu daha önce de kamuoyu ile paylaşmıştık. Arkadaşlarımızın üstün gayret ve çalışmaları sonucu sıfır kilometre iş makineleri, araç, gereç bir ay içerisinde hepsini tamamlamış bulunacağız. Bundan sonra bir eksiğimiz kalmayacak. İnşallah halkımızın hizmetinde bunları kullanmış olacağız. Yerli sanayimizi yerli imalatımızı destekliyoruz. Kazasız belasız hayırlı hizmetlerde kullanmayı Allah nasip eder inşallah.” diye konuştu.
SANKO Holding MST Ege Bölge Müdürü Can Elvalıoğlu ise, “Her satılan makine onlarca işsiz arkadaşımıza iş kaynağı oluyor, onlarca çalışan arkadaşımızın iş garantisini artırıyor. Türkiye’deki tüm kamu görevlilerini Yunusemre Belediye Başkanımız Sayın Dr. Mehmet Çerçi’nin gösterdiği aynı duyarlılığa davet ediyorum. Bu konunun rakamsal büyüklüğünün haricinde manevi değeri bizim için çok önemlidir. Yerli üretme destek veren Belediye Başkanı Sayın Çerçi beye teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.