Yunusemre Belediyesi Zabıta Müdürü Cengiz Şişmanlar, bir televizyon kanalında katıldığı canlı yayında zabıta müdürlüğünün çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.
Yunusemre Belediyesi Zabıta Müdürü Cengiz Şişmanlar, Manisa Medya Tv’de Gazeteci-Yazar İsmail Aydın’ın hazırlayıp sunduğu “Geleceğe Bakış” programında müdürlüğünü yaptığı zabıta teşkilatının işleyişi ve çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.
“HEPİMİZ DÜRÜSTLÜKTE ÖRNEK İNSAN OLMALIYIZ”
Yunusemre Belediyesinin kurulmasıyla birlikte hızlı bir şekilde zabıta müdürlüğünü oluşturduklarını belirten Şişmanlar şöyle konuştu: “Hem nüfus yönünden hem de yüz ölçümü yönünden değer ilçelerimiz arasında en büyük ilçeye sahibiz. Bu anlamda yapılacak çok iş var. Zabıta Müdürlüğü olarak, 2014 yılı içerisinde birçok yapmış olduğumuz hizmetlerimiz oldu. Zabıta Müdürlüğümüz, ilçe belediyemiz sınırları içerisinde yaşayan halkımızın daha kaliteli bir yaşam alanı oluşturabilme, insanlarımızın huzurunu sağlayıp haklarını savunabilmek amacıyla kurulmuş bir birimdir. Biz normal bir sade vatandaşın sergilediği dürüstlüğün çok daha üstünde dürüstlük sergileyen bir teşkilat mensuplarıyız. Biz, halkımızın huzur ve sağlığını, adaleti en iyi şekilde dağıtan bir teşkilat olmak zorundayız. Zabıta teşkilatında çalışan memur arkadaşlarım mesleki hayatları boyunca hem kurum içerisinde hem de dışarıda özel hayatlarına veya çalışma hayatlarına çok dikkat etmeleri gerekiyor. Yani örnek insan olmaları gerekiyor. Biz zabıta teşkilatı olarak bu konuya çok önem veriyoruz. Zabıta teşkilatımızı en iyi bir şekilde temsil etmemiz gerekiyor.”
“CEZA YAZMAKTAN YANA DEĞİLİZ”
Zabıta teşkilatının günün 24 saatinde, yılın 365 gününde hizmet eden bir birim olduğunu ifade eden Şişmanlar, “Zabıta teşkilatı günün 24 saati, yılın 365 günü hizmettedir. Biz bu destur ile çalışıyoruz. Halkımıza en iyi hizmeti vermek istiyoruz. Biz ceza yazmaktan yana değiliz. Vatandaşlarımızın cezalandırmaktan yana değiliz. Biz o cezayı yazmadan önce yani suç unsurları oluşmadan gidip vatandaşımıza anlatıyoruz. Vatandaşlarımızı hemen ceza ile korkutmanın, ceza yazmanın bir mantığı yok diye düşünüyoruz. Bunu en başta Yunusemre Belediye Başkanımız Sayın Dr. Mehmet Çerçi Bey bizden bu şekilde davranmamızı istiyor. Biz de zaten o destur da olan insanlarız ve o şekilde çalışıyoruz.” diye konuştu.
“HİZMETLERİMİZDE PARTİ AYRIMI GÖZETMİYORUZ”
Canlı yayında yaklaşık bir saat boyunca kendisine yöneltilen soruları da cevaplayan Şişmanlar konuşmasını şöyle tamamladı:
“Biz diğer müdürlüklerimizle birlikte a partisi, b partisi, c partisi diye bir düşünce tarzına sahip değiliz. Biz sonuçta tüm vatandaşlarımıza aynı belediye başkanımızın seçildikten sonra parti rozetini çıkarıp, bütün halkına hizmet verdiği gibi hizmet veriyoruz. Biz onları örnek alıyoruz. Belediye Başkanımızın bu hareketini takdir ediyoruz ve sonuna kadar onunla beraber gideceğiz. Biz Yunusemre Belediyesinde görev yapıyoruz. İlçemizin adı Yunusemre’dir. Yunusemre deyince aklımıza ilk gelen sevgi ve hoş görüdür. İşte biz de bu isim ile müsemma olmak için sevgi ve hoşgörüyü ön plana çıkarıyoruz.”