Manisa’nın Alaşehir ilçesinde Çınar Akademi ile Alaşehir Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen ’Dikkat ve Zeka Turnuvası’nın ödül töreni yapıldı.
Alaşehir Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda yapılan törene Alaşehir Kaymakamı Kemal İnan, Alaşehir Müftüsü Mehmet Yiğit,, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Seyhan ve yönetim kurulu üyeleri ile Çınar Akademi Kurucusu Muammer Sarıkurt, turnuvaya katılan okulların okul müdürleri, öğretmenler ve dereceye giren çocuklar ile aileleri katıldı.
Alaşehir Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Mustafa Seyhan ve Çınar Akademi Kurucusu Muammer Sarıkurt turnuva hakkında bilgi verdi. Dikkat ve Zekanın çocukların başarısındaki önemini anlatan sunumun ardından Kaymakam Kemal İnan, Ticaret Odası Başkanı Mustafa Seyhan ve Meclis Başkanı Haldun Uyar ile Müftü Mehmet Yiğit turnuvaya katılan Okul Müdürleri ve Öğretmenlere katkı ve desteklerinden dolayı teşekkür belgesi verdi. Dereceye giren öğrencilere ise tablet bilgisayarları, eğitim setleri, madalyaları ve katılım belgeleri verildi.
Alaşehir Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Mustafa Seyhan yaptığı konuşmada, "Çınar Akademi ve Muammer Sarıkurt’a bu güzel organizasyon için Alaşehir Ticaret ve Sanayi Odası olarak teşekkür ederiz. Kaymakamımız Kemal İnan ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet Yenir ile birlikte Alaşehir’in eğitim kalitesini yükseltmek adına Dikkat ve Zeka Turnuvasını düzenledik. Bugün burada Kavaklıdere, Killik, Kemaliye, Yeşilyurt ve Alaşehir’deki okullarımızdan okul birincisi olmuş çocuklarımıza ve Alaşehir birincilerine tablet bilgisayar ile eğitim seti ödüllerini vermek için toplandık. Ticaret ve Sanayi odası olarak eğitim ile ilgili projeleri bundan sonra da desteklemeye devam edeceğiz." dedi.
Çınar Akademi Kurucusu ve Eğitim Danışmanı Muammer Sarıkurt, turnuva süreci ile ilgili yaptığı konuşmasında, "Alaşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Seyhan ve Genel Sekreter Birol Şen ile Yönetim Kurulunun desteğinde Dikkat ve Zeka Turnuvası ile ilgili süreci başarı ile tamamlamış bulunmaktayız. Başta Alaşehir Kaymakamımız Kemal İnan olmak üzere İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet Yenir ve Şube Müdürlerimize teşekkür ederiz. Ayrıca Okul turnuvalarında destek olan Okul Müdürlerimize ve öğretmenlerimize de teşekkür ederiz. Şubat Ayında okullarda başladığımız turnuvalara Alaşehir geneli 13 okuldan 558 öğrenci katıldı. 2 aşamalı turnuvada önce öğrenciler kendi okullarında arkadaşları ile yarıştılar. 30 dakikada dikkat ve zeka ile ilgili 10 soruyu çözmeye çalıştılar. Dereceye giren öğrenciler 2 Nisan Perşembe günü Alaşehir Cumhuriyet Eğitim kurumlarında final turnuvasına katıldılar. 20 dakikada 12 soru çözerek dereceye girmeye çalıştılar. Bu turnuva sonucuna göre ilçe birincileri ve okul birincileri belirlendi. Bugün bu öğrencilerimize ödüllerini veriyoruz." diye konuştu.