Son günlerde havaların mevsim normallerinin altında seyretmesi üzerine Turgutlu Ziraat Odası Başkanı Abdullah Şenol, "Çiftçimiz için önümüzdeki iki gün çok önemlidir. İki gün içerisinde yaşanacak don olayı tarım ürünlerini oldukça olumsuz bir şekilde etkiler“ dedi.
Geçtiğimiz günlerde yaşanan soğuk hava nedeniyle üzüm bağları ve papaz eriğinde lokal olarak zararlar tespit edilirken, bölgeye özgü dumanlı papaz eriğinde ise zararın daha fazla olduğu öğrenildi.
Turgutlu Ziraat Odası Başkanı Abdullah Şenol, geçtiğimiz günlerde etkisini gösteren soğuk havanın lokal olarak bazı ürünlerde zarara yol açtığını ifade ederek, "Özellikle Gediz Havzası üzerinde bulunan üzüm bağlarında hasar tespit edilirken, papaz eriğinde ise bu hasarın da fazla olduğunu gözlemledik. Dün alışılmışın dışındaki kar yağışı çiftçimizi son derece endişelendirdi. Kiraz üretiminin yoğunlukta yapıldığı Dağmarmara Bölgesinde kar yağışı etkili oldu. Buna bağlı olarak bölgede don riski yaşanmaktadır. Çiftçimiz için önümüzdeki iki gün çok önemlidir. İki gün içerisinde yaşanacak don olayı tarım ürünlerini oldukça olumsuz bir şekilde etkiler“ dedi.
"DOMATES EKİMİNE SOĞUK ENGELİ"
Turgutlu Ziraat Odası Başkanı Abdullah Şenol domates ekimlerinin de bu yıl hava muhalefetinden dolayı henüz yapılmadığını belirterek şunları söyledi: "Domates fidanları henüz toprakla buluşmadan zarar görmeye başlamıştır. Fidanların önümüzdeki bir hafta içinde dikilememesi halinde çiftçimizin elindeki fidanların büyük bir bölümü zayi olacaktır. Çiftçiler olarak tek temennimiz havaların biran önce mevsim normallerine dönmesi, aksi halde bizleri zor günler bekliyor.”