Geçtiğimiz yıl, IŞİD çeteleri ile girdiği çatışmada hayatını kaybeden YPG’li Doğan Çetin’in cenazesi Nusaybin’e toprağa verildi.
Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’ndan alınan cenaze, Nusaybin’e getirildi. Babaevinde helallik alındıktan sonra Çetin’in cenazesi omuzlara alınarak Şirin Bulvarı, Nevruz alanı, 27 Mayıs Caddesi ve Üçyol bölgesinden Hacılar Mezarlığı’na getirildi. Burada yapılan dini vecibelerden sonra Çetin’in cenazesi toprağa verildi.
Cenazede konuşan Meya-Der Mardin İl Eşbaşkanı Abdullatif Tabar, aileye başsağlığı dileğinde bulundu. Kürt halkı olarak söz verdiklerini bildiren Tabar, "Bizler de bugün buradan söz veriyoruz ki, onların yolunda, mücadele ettikleri değerler üzerine takipçileri olacağız" dedi.
DBP Mardin İl Eşbaşkanı Ömer Öcalan da, 6 aya yakın bir zamandır Müslümanlık adına Kürt halkın ve topraklarına saldırılar yapıldığını belirtti. Kürt halkının canıyla kanıyla canlı kalkan olarak bu kirli savaşta kendini savunduğunu kaydeden Öcalan, "DAİŞ’i piyon olarak Kürtlere karşı öne sürüyorlar. Kürtler Ortadoğu’ya öncülük ediyor" diye konuştu.
Çetin’in annesi Leyla Çetin ve babası Ahmet Çetin de cenazeye katılan herkese teşekkür etti.
Cenazeye HDP, DBP ilçe yöneticileri, Nusaybin Belediyesi Eşbaşkanları, Meya-Der, Tuha-Der, Barış Anneleri ve Gençlik Meclisi yöneticileri de katıldı.