Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Mardin’in Midyat İlçe Belediye Başkan Yardımcıları Ali Şahin ve Tevfik Baysal, birlik ve beraberlik yemeği organize etti.
Bir kafede düzenlenen yemeğe, AK Parti Mardin Milletvekili adayları Orhan Miroğlu ve Abdullah Erin, Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, Belediye Başkan Yardımcıları Ali Şahin ve Tevfik Baysal, AK Parti Midyat İlçe Başkanı Melih Güneştan, AK Parti ilçe teşkilatı mensupları, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.
Katılımlarından dolayı vatandaşlara teşekkür ederek programın açılış konuşmasını yapan Midyat Belediye Başkan Yardımcısı Ali Şahin, AK Parti’nin seçim sonuçlarından başarıyla çıkacağını söyledi.
Daha sonra bir konuşma yapan Orhan Miroğlu ise, 7 Haziran sabahı yeni bir Türkiye’ye, yeni bir Türkiye’nin kuruluşuna hep beraber tanıklık edeceklerini söyledi. AK Parti’nin Türkiye partisi olduğuna dikkat çeken Miroğlu, "Mardin ve bölgedeki siyasi rakibimiz olan Halkların Demokratik Partisi (HDP) gerçekten çok yanlış politikalar izledi. Biz parti olarak, HDP’nin temsil ettiği ve çoğunlukla savaş mağduru kitlenin çıkarlarını koruyan bir yerde olmasını, yeni anayasa ve çözüm sürecinin başarıya ulaşması için çaba göstermesini çok isterdik. Ama bu seçimin en enteresan yanı yıllarca Kürt siyasetinde belirleyici bir yerde bulunan bir hareketin kendi zemininden kopması oldu. Kendi zemininden kopan HDP, Türkiye’de gerçek bir Kürt partisi olmak yerine Türkiye’nin Cumhuriyet Halk Partisi olmayı hedefledi. Ancak bunu başaracak mı bundan hiç emin değilim. Bunu başarması çok zor çünkü ikili politikalarla, batıda farklı politikalar doğuda farklı politikalarla insanları kendinize inandırmanız insanların oylarını almanız hiçbir şekilde mümkün olmaz olmayacaktır da. Türkiyelileşmek elbette önemli bir kavram, Türkiyelileşmek AK Parti’nin başardığı bir şey olarak da çok önemli bir kavram. Eğer bir Türkiye partisi varsa o da AK Parti’dir. 7 Haziran günü odalarınızda oturacak ve muhtemelen saat 23:00-24:00’e doğru Türkiye’nin siyasi haritasına bir göz atacaksınız. Türkiye’nin siyasi rengini evinizdeki televizyonlardan izleyeceksiniz ve göreceksiniz ki AK Parti’nin dışındaki bütün partiler birer bölge partisi olmaya devam edeceklerdir. Hiçbirisinin bu ideoloji ile bu siyasi programlarla ve kısır tartışmalarla halka hiçbir şey vaat etmeyen tutumlarıyla bir Türkiye partisi olma şansı olmayacaktır" dedi.
"KÜRTLERİN GELECEĞİ 7 HAZİRAN SEÇİMLERİNE BAĞLIDIR"
Miroğlu, Türkiye’nin kaderini, 7 Haziran sabahı Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı seçmenlerin oy vererek belirleyeceğini ifade ederek, "Ama şunu da açıkça belirtmek gerekir, Kürtlerin siyasi geleceği ve kaderi de büyük oranda bu seçimde çıkacak sonuçlara bağlıdır. Türkiyelileşmek bir elinizde silah bir elinizde zeytin dalı ile yapabileceğiniz bir şey değildir. Ama HDP’nin izlediği politika bu. HDP sadece kendisini değil, Türkiye’de iktidar sorunu yaşayan ve bir türlü de iktidar olamayan Kemalistleri, Kemalist solcuları, ulusalcıları, Milliyetçi Hareket Partisi’ni kurtarmanın peşindedir. Son bir hafta içerisinde Kürdistan Federe Bölgesi’nden HDP’yi destek için Diyarbakır ve Batman’a heyetler gelip gidiyor. Bu heyetlerle gelen insanlar, HDP’nin gösterdiği adayların yüzde 80’inin tek kelime Kürtçe bilmediğinin farkında değiller. Zannediyorlar ki Kürtler burada bir bağımsızlık mücadelesi veriyorlar, sanki Kürt çıkarlarını savunuyorlar gibi bir hal var bizlerde bunu destekleyeceğiz düşüncesindeler. Böyle bir şey yok. HDP’nin şu an içinde bulunduğu zemin Kürtlerin kurtuluş mücadelesine herhangi bir katkısı olan bir zemin değildir. Çünkü AK Parti’ye karşı bir konumlanma var. AK Parti iktidarını boşa çıkarma gibi bir hamle var. Hamlenin bir ucu Kandil’de bir ucu Brüksel’de ve bir ucu da Washington’dadır" diye konuştu.
AK Parti’nin 7 Haziran seçimlerinden de başarıyla çıkacağını vurgulayan Miroğlu, "Türkiye’nin dünyada hak ettiği yere gelebilmesi için, çözüm sürecinin başarısı için, bu ülkede barışın yeniden tesis edilmesi için yeni bir dönem başlayacak. 7 Haziran seçimleri Türkiye için bir milat olacak ve yeni bir tarih başlayacak. Şunu duyduğumuz zaman eleştirmek durumundayız barajı aşamazsam dağa çıkarım. Barajı aşamıyorsanız bir dönem daha beklersiniz. Siyasi mücadelenizi demokratik mücadelenizi doğru bir zeminde yaparsınız, barajı aşarsınız veya barajı değiştirmek için politikalar izlersiniz. Tutarlı politikaları gündeminize alır, halkın desteğini sağlarsınız. Kürt meselesi bir demokrasi meselesidir. Bizi bir arada tutacak yeni bir anayasayı Kürtler, Türkler, Araplar, Süryaniler, Ermeniler ile birlikte yapabilmektir. Bunun umudunu verebilen tek parti AK Parti’dir. AK Parti aslında bu manada bir Kürt partisidir. Bir Süryani partisidir. Bir Arap partisidir. Çünkü AK Parti bir Türkiye partisidir. Herkesin partisi olmayı başarmış, siyasi hayatımızda en öneli partilerden biridir" şeklinde konuştu.
"50 GÜN İÇİNDE DAĞA ÇIKANLARIN SAYISI 150 KİŞİYİ BULDU"
Yaklaşık 50 gündür Mardin’de seçim çalışmaları yaptıklarını diye getiren Miroğlu, "Elimize bazı rakamlar geliyor. 50 gün içerisinde Mazıdağı, Nusaybin, Midyat, Dargeçit ilçelerinden dağa çıkarılanların sayısı 150 kişiyi buldu. Bir yandan Türkiyelileşme iddiasında olan bir hareket ama bir yandan da hala dağlara çocuk taşıma peşinde olan bir hareket. Kendimizi bu ideolojiye kapalı tutmalıyız. Çünkü kapalı tutmamız demokrasiye hizmet edecektir. Bu ideolojiyi değerlendirirken ciddi ihtiyat payları koyarak değerlendirin. Niyet barış, demokrasi değil niyet PKK’ya yeni iktidar alanları açmaktır. HDP’ye verilen her oy Kandil’e verilmiş sayılacaktır. Barajı aşarlarsa kutlama önce Kandil’den başlayacaktır. Buradan Batıda ki Türk milliyetçisi ve Kemalist seçmene de seslenmek istiyorum. Ne yaptığınızı çok iyi düşünün, sizin oylarınızla Üniter yapıyı parçalamak isteyen bir hareketin olduğunu düşünerek sandığa gidin" ifadelerini kullandı.
Programda kısa bir konuşma yapan AK Parti Mardin Milletvekili adayı Abdullah Erin ise, "AK Parti’ye Mardin’den güçlü bir desteğin çıkması için ilçe, köy ayrımı yapmadan gece gündüz koşturduk. Çok söz söyledik çünkü söyleyecek çok sözümüz vardı. Ama artık sözün bittiği noktadayız. Millet artık sözünü söyleyecek. Şuna inanıyorum ki Mardin’den AK Parti’ye güçlü bir destek çıkacak. Mardin doğru yerde, millete hizmet eden anlayışların yanında yer almayı bildi. Hiçbir zaman şüpheye düşmedik ve 7 Haziran akşamı bunu göreceğiz. 7 Haziran gecesi yeni bir ak dönemde buluşacağız" dedi.
Birlik ve beraberlik yemeği, Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu ve AK Parti Midyat İlçe Başkanı Melih Güneştan’ın kısa konuşmaları ile son buldu.