Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin organize ettiği Çerçi Film Günleri’nin 2’nci gününde merkez Artuklu ilçesinde 3 kısa film, 2 belgesel ve 2 uzun metrajlı filmin gösterimi yapıldı.
Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Çerçi Film Günleri, Mardin ve tüm ilçelerinde devam ediyor. Film etkinlikleri kapsamında Mardin’in Artuklu ilçesinde 3 yerde film gösterimleri yapıldı. Gün boyunca devam eden gösterimlerde, kısa film, belgesel ve uzun metrajlı filmler sinemaseverlerle buluşturuldu. Yönetmenliğini Mazlum Maweir’in yaptığı ’’Renksiz ve Sessiz’’ ve yönetmeliğini Özkan Küçük’ün yaptığı ’’Pepuk’’ isimli kısa filmlerin gösterimi belediyenin evlendirme dairesi salonunda yapıldı. Yine yönetmeliğini Güliz Sağlam’ın yaptığı ’’Tepecik Hayal Okulu’’ adlı belgesel de ilgiyle izlendi.
Akşam saatlerinde ise Ava Durnevay tarafından yazılan ve yönetilen 2015 yapımlı ’’Özgürlük Yürüyüşü’’ adlı uzun metrajlı film Roj Açık Hava Sineması’nda izleyiciyle buluştu. Aynı saatlerde Karayolları Parkı’nda da yönetmenliğini Onur Ünlü’nün yaptığı 2014 yapımlı ’’İtirazım Var’’ adlı uzun metrajlı filmin gösterimi de oldu. Gün boyunca gerçekleşen film etkinliklerine yoğun katılım gösterildi. Film gösterimlerine halkın yoğun ilgisi olurken, birçok yurttaş ise ilk kez açık havada film izlemenin keyfini yaşadı.
Çerçi Film günlerinin bugünkü programı şöyle:
"Artuklu’da kısa film belgesel ve uzun metrajlı filmler gösterilecek. Bugün saat 15.00’ da belediyenin evlendirme dairesi salonunda ’’7 Taş’’ ve ’’Diyare Dilşad (Heri)’’ isimli kısa filmlerin gösterimi olacak. Saat 16.30’da SineMardin’de yönetmenliğini Yüksel Yavuz’un yaptığı uzun metrajlı ’’Umut’’ filmi, Roj Açık Hava Sineması’nda yönetmenliğini Nadine Labaki’nin yaptığı uzun metrajlı ’’Peki Şimdi Nereye’’ filmi ve Karayolları Parkı’nda yönetmenliğini Nadine Labaki’nin yaptığı uzun metrajlı ’’Özgürlük Yürüyüşü’’ filmlerinin gösterimi olacak."