Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) Mardin İl Müdürlüğü’nde, merkez, Kızıltepe, Nusaybin, Derik ve Mazıdağı ilçe ziraat odaları başkanlarının katıldığı bilgilendirme toplantısı yapıldı.
DEDAŞ Mardin İl Koordinatörü Osman Hondu ve Mardin İl Müdürü Tekin Türk, oda başkanlarına, şirketin 26 Mayıs’ta hayata geçirdiği ve 30 Haziran’a kadar devam edecek olan tarımsal sulama kampanyası konusunda bilgi vererek bu bilgileri, sorumluluk bölgelerindeki çiftçilerle paylaşmalarını istedi. Dicle EDAŞ’ın çiftçilere sağlamış olduğu kampanyanın Türkiye’nin herhangi bir bölgesinde yapılmasının mümkün olmadığının altını çizen Türk, "Kampanya ile çiftçilerimize tükettiği elektrik enerjisinde en az yüzde 75 oranında indirim sağlıyoruz" dedi.
Bölgede yatırımlarına devam eden Dicle EDAŞ’ın 2015 yılında Mardin İl Müdürlüğü olarak 22 milyon liralık yatırım yapacağını da belirten Türk, "Vatandaşlarımızın ve çiftçilerimizin, elektrik enerjisini israf etmeden kullanması sağlıklı bir enerji verilmesi açısından önemlidir. Çiftçi temsilcisi olan ziraat oda başkanlarımızın destekleriyle, çiftçilerimiz, şirketimizin büyük bir fedakarlık göstererek uzattığı eli geri çevirmemelerini umut ederek, kampanyaya geniş katılım bekliyoruz" diye konuştu.
Toplantıda ayrıca Dicle EDAŞ’ın, tarımsal sulama kampanyasıyla yaptığı fedakarlığın çiftçilere aktarılması ve kampanyaya katılımın olması konusunda ziraat oda başkanlarından destek istendi.