Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen) Mardin Şubesi, engelli vatandaşların hayatlarının kolaylaştırılması gerektiğine dikkat çekti.
Eğitim Bir-Sen Mardin Şube Başkanı Eyüp Değer, Engelliler Haftası nedeniyle açıklamalarda bulundu. Engelliler Haftası’nın, bir kutlama değil, farkındalık oluşturma günleri olduğunu belirten Değer, "Engellilerimizin sorunları sadece bir gün ve haftada değil, sürekli ele alınmalı, gündemde tutulmalıdır. Toplumda fırsat eşitliği bütün bireyler için sağlanmalıdır. Engelli kardeşlerimiz sadece insanların iyilikseverliğine terk edilmeden ayrımcı olmayan iyi yasaların imkanına da kavuşturulmalıdır. Engelliler Haftası’nda, engellilerimizin sorunları sadece bir gün ve bir hafta diliminde ele alınmakla yetinilmemeli; sürekli gündemde tutulmalı ve çözümün de üretildiği günler olmalıdır" dedi.
Değer son olarak Eğitim Bir-Sen Mardin Şubesi olarak, engellilerin sorunlarının çözümü ve kazanımların daha da artması için her türlü mücadeleyi vermeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.