Mardin’in Midyat ilçesinde görev yapan polis memuru Mehmet Adsan’a Türkiye Cumhuriyeti devleti övünç madalyası verildi.
Hatay’ın Yayladağı ilçesinde 10 Ağustos 2012 tarihinde yaşanan bir olay neticesinde, açılan ateş sonucu sağ kolundan yaralanan polis memuru Mehmet Adsan’a, üstün görev anlayışı içinde feragat, fedakarlık, başarı ve yararlılık dolu çalışmalarıyla Türkiye Cumhuriyeti ve Türk milleti adına haklı gurur kaynağı olmasından dolayı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına Vali Ömer Faruk Koçak tarafından, Türkiye Cumhuriyeti devleti övünç madalyası ve beratı tevcih edildi.
Mardin Valiliği’nde düzenlenen törende konuşan Vali Ömer Faruk Koçak, "Bu beratı vermekten dolayı memnuniyetimi ve şükranlarımı ifade ediyorum. Allah senden razı olsun. Bu vesileyle hayatını kaybeden bütün şehitlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum. Ailelerine sabırlar diliyorum mutlu uzun ömürler diliyorum. Allah başka keder vermesin diyorum" dedi.
Midyat ilçesinde halen görev yapan polis memuru Adsan ise, "Bu mutlu günde beni yalnız bırakmadıkları için saygılarımı arz ediyorum. Ve devletimden Allah razı olsun Allah zeval vermesin. Böyle bir hediyeyle onurlandırdıkları için teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Törende, İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan ve İl Jandarma Komutanı Alaattin Karsavuran da hazır bulundu.