Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Mardin İl Koordinatörlüğü, yatırımcıların merakla bekledikleri 14. çağrı ilanına çıktı.
TKDK Mardin İl Koordinatörü Tahsin Aba, bu çağrıyla IPARD-1 döneminin son çağrı ilanı olduğunu, bu çağrıdan sonra IPARD-2 döneminin başlayacağını belirtti. Aba, "14. çağrımızla, süt üreten tarımsal işletmelere yatırım ile ilgili mevcut ve yeni işletmeler yüzde 50–yüzde 65 hibe oranında desteklenecek olup, kesimhane ve et işleme tesisleri, süt ürünlerinin işlenmesine ve pazarlanmasına, su ürünlerinin işlenmesine ve pazarlanmasına, meyve ve sebze ürünlerinin işlenmesine ve soğuk hava deposuna yönelik yatırımlar da ise sadece mevcut işletmeler yapım işleri haricinde makine ekipman alımı için yüzde 50 hibe oranında desteklenecektir" dedi.
Süt hayvancılığını düşünenler için bütçe açısından avantajlı bir çağrı dönemi olduğunu belirten Aba, süt hayvancılığı ile ilgili çiftlik yapmayı düşünen yatırımcıların, bu fırsatı iyi değerlendirmeleri ve ona göre bir önce proje ile ilgili hazırlıklarını hızlandırmaları gerektiğinin altını çizdi.
Başvurular 11 Mayıs’ta saat 09.00’dan itibaren, yatırımın uygulanacağı ilde bulunan TKDK İl Koordinatörlüğünde kabul edilmeye başlayacak ve 5 Haziran’da sona erecek.