Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), alt gelir grubuna yönelik Mardin’de yaptırdığı bin 440 konuttan 597 sosyal konutu satışa çıkarıyor. Konutların 30 Haziran ve 24 Temmuz arasında 2015 tarihleri arasında satışa çıkarılacağını bildirdi.
Mardin’de TOKİ Nur Mahallesi Konutları için başvuru dönemi 30 Haziran Salı günü başlıyor. Başvuruların Halk Bankası şubelerinden yapılacağı Nur Mahallesi TOKİ Konutları’nda satışlar kura çekilişi ile gerçekleşecek. Özellikle dar gelirli vatandaşların kira öder gibi ev sahibi olmasını hedefleyen TOKİ, vatandaşların 85 bin TL ile en yüksek 96 bin TL arasında istedikleri eve başvuruda bulunabilecekleri imkanlar sağladı. 283 liradan başlayan, konut tercihine göre 144 aya kadar yükselebilen vade ile kira öder gibi ev sahibi olacaklar. Söz konusu 597 konuttan başvuru işlemleri 30 Haziran itibariyle gerçekleştiriyor. Konutların 2+1’den 3+1’e farklı kesimlerin ihtiyaç ve alım gücüne hitap edecek şekilde minimum maliyet ile bütçelendiği belirtildi. Vatandaşlar en düşük 85 bin TL ile en yüksek 96 bin TL arasında bir istedikleri bir segmente dönük başvuruda bulunabilecekler. 283 liradan başlayan, konut tercihine göre 144 aya kadar yükselebilen vade imkanıyla satışa çıkarılan konutlarda özellikle dar gelirli vatandaşların kira öder gibi ev sahibi olmaları sağlanıyor.
Başvuru kabul koşullarının başında, başvuru sahibinin kendisine, eşine veya velayeti altındaki çocuklarına ait tapuda kayıtlı bağımsız herhangi bir gayrimenkulün bulunmaması şartı yer alıyor. Ayrıca başvuru sahibinin Mardin’de en az iki yıldır ikamet ediyor olması ya da il nüfusuna kayıtlı olması ve daha önceden TOKİ’den konut satın almamış olması koşullarını aranıyor. Alt gelir konut satışında ise bu koşullara ek olarak hane halkı net gelirinin 3 bin 700 TL’den az olması ve 25 yaşını doldurmuş olması koşulları gerekiyor. Başvurularla ilgili tüm ayrıntılar internet sitesinde yer alıyor. 30 Haziran’da başlayacak konut başvuruları 24 Temmuz 2015’e kadar Halk Bankası şubelerine yapılabilecek. Konut kuraları ise noter huzurunda gerçekleştirilecek.