Mardin Artuklu Üniversitesi’nin kampüs alanında düzenlen Nevruz etkinliğinde öğrenciler ateş yakarak, halay çekip şarkı söyledi.
Üniversitenin Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından üniversite yerleşkesinde düzenlenen Nevruz kutlamasına Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, öğretim üyeleri, idari personel ve çok sayıda öğrenci katıldı. Yaklaşık bin öğrencinin katıldığı Nevruz etkinliğinde konuşan Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, Nevruz Bayramı’nın tarihiyle ilgili ayrıntılı bilgiler sunarak, kadim bir kutlama olan Nevruzun gerçek anlamıyla idrak edilmesi ve hatırlanması gerektiğini ifade etti. Ağırakça, çok geniş bir coğrafyada yerel renk ve inançlarla kutlanan Nevruzun, herkesin kendi kültür değerleriyle özdeşleştirip sembolleştirdiği, özü itibariyle baharın gelişinin kutlandığı coşkuyla karşılandığı bir gün olduğunu belirterek bu topraklarda Türklerin, Arapların ve Kürtlerin binlerce yıl kardeşçe ve barış içinde yaşadıklarını belirtti. Barış sürecine değinen Ağırakça, “Çok güzel değişimlerin yaşandığı bu süreçte Türküyle, Kürdüyle, Arabıyla, Çerkeziyle, Lazıyla herkesin böylesine bir bayram havasını soluyup barış ve kardeşlik içinde yaşayacağı günler yakındır. Herkesin Nevruz Bayramını kutluyorum” dedi.
Konuşmasını Arapça, Türkçe ve Kürtçe dilleriyle yapan Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, daha sonra öğrencilerin arasına katılarak guruplar halinde halay çeken öğrencilere eşlik etti.