Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Çevre Düzeni Planı ile ilgili herkesin fikrine ihtiyaçları olduğunu belirterek, “Hepimiz Mersin’in bireyleriysek, Mersin’in ortak paydasında birleşmek ve Mersin’i bizden sonraki nesillere daha ileri noktalarda teslim etmek mecburiyetindeyiz” dedi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi, ‘Mersin İl Çevre Düzeni Planı Katılım ve İletişim Toplantısı’ düzenledi. Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşen toplantıya, Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz’ın yanı sıra Mersin Şehircilik İl Müdürlüğü, kamu kurum ve kuruluşları, oda, dernek, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleri katıldı.
Toplantıda konuşan Başkan Kocamaz, ‘Mersin İl Çevre Düzeni Planı Katılım ve İletişim Eylem Planı’ etkinliklerine sağlanacak olan katılımın, tüm aktörler arasında anlaşma, uzlaşma, işbirliği ve etkileşimin teşvik edilerek, en uygun çözümlerin ortaya konulması açısından çok önemli olduğunu vurguladı. Mersinin geleceği ile ilgili herkesin fikrine, olumlu düşüncelerine ihtiyaçları olduklarını ifade eden Kocamaz, “Eleştirmek kolay ama çözüm üretmek cesaret, beyin, heyecan ve gönül vermek ister. Hepimiz Mersin’in bireyleriysek, Mersin’in ortak paydasında birleşmek ve Mersin’i bizden sonraki nesillere daha ileri noktalarda teslim etmek mecburiyetindeyiz” ifadesini kullandı.
Bir kentin kent olmasında planlamanın bir eşik noktası olduğuna dikkat çeken Kocamaz, “Planı gerçekleştirdikten sonra eğer o plana mecbur kalmadıkça bağlılığınızı değiştirmezseniz, bu kent planlı bir şekilde gelişebilir. Sahillerimizi gördükçe içimiz parçalanıyor. Sahiller 15-20 katlı deniz evleriyle işgal edilmemiş olsaydı bugün çok daha sağlıklı bir planlama gerçekleştirebilirdik” diye konuştu.
Kentte yapılacak yatırımlara yönelik her proje için kentin paydaşlarıyla bir arada olmak ve birlikte yürümek, kentin geleceğini birlikte tayin etmek düşüncesinde olduklarını dile getiren Kocamaz, şöyle devam etti: “Bu konuda hiç kimse ‘bana ne’ anlayışıyla hareket etmemeli. Herkesin siyasi düşüncesi, inancı farklı olabilir. Kentin tüm dinamiklerinin, kentin geleceği ile ilgili uygulayacağı projelerde el ele, gönül gönüle, kafa birliğiyle hareket etmesi gerekiyor. Gelin hep birlikte Mersin’in ortak paydasında birleşelim. Mersin’i birlikte yönetelim, birlikte büyütelim.”