Mersin Üniversitesi (MEÜ) ile Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Mersin Şubesi tarafından düzenlenen ’Bir Mersin Hikayesi’ konulu hikaye yarışmasında ödüller sahiplerini buldu.
MEÜ öğrencilerine yönelik düzenlenen yarışmada, dereceye giren eser sahiplerine çeşitli ödüller hediye edilirken, yayınlanmaya değer bulunan eserlerin kitap halinde basılması planlandı. Gençlerin dil, edebiyat ve kültürümüze ait değerlerle ilgili bilincini geliştirmek ve yazdıkları eserlerle kendilerini ifade edebilen nitelikli bireylerin yetişmesine katkıda bulunmak amacıyla gerçekleştirilen yarışmanın ödül töreni, Uğur Oral Kültür Merkezi’nde yapıldı. Törene, MEÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yüksel Özdemir, Dil ve Edebiyat Derneği Mersin Şubesi Başkanı Mustafa Erim, Milli Eğitim Müdürü Adem Koca ile bazı siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, üniversite öğretim elemanları ile öğrenciler katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Rektör Çamsarı, Mersin’in gelecek yıllardaki yol haritasını çizerken yapılacak şeylerin sanayi ve üretimle sınırlı olamayacağını belirterek, "Sosyal inovasyon konusunda ciddi şekilde eksiklerimiz var. Çok güzel bir şehirde yaşayabilirsiniz ama o şehrin kültürüne uyamıyorsanız, bir kültür yaratamıyorsanız o şehrin güzelliğinin de farkına varmazsanız. Yaşadığınız şehir Mersin gibi bir yerse elinizde o kadar çok malzeme var ki. Eminim yarışmada yazılan hikayeler de bunu kanıtlamıştır. Bir eğitimci olarak hem gençlerimizin geçmişinden kopmaması adına hem birlik ve beraberlikler adına hem de bizi biz yapan kültürel değerlerimiz adına bu etkinliklere öncelik veren Dil ve Edebiyat Derneği’ne, üniversitemiz öğretim üyelerine ve emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.
Dernek Başkanı Erim ise yarışmanın bu yıl dördüncüsünün yapıldığının altını çizerek, herkesin kendi dilini doğru bir şekilde kullanabilmesi, edebiyatın gelişmesi ve edebi şahsiyetlerin tanınması olarak açıkladı. Erim, "Bu tür yarışmalara önem veriyoruz çünkü, bu yarışmalara katılacak öğrenciler, hikaye, öykü ve roman yazarlarının ayak izlerini takip etmektedirler. Bu yarışmaya katılan öğrenciler, geleceğin büyük romancıları, hikayecileri ve öykü yazarı olmanın umut ışığını yakmaktadırlar, yarınların usta edebiyatçılarının bugünü olduğunu göstermektedirler" diye konuştu.
Konuşmaların ardından dereceye giren eser sahipleri açıklandı. Yarışmada ’Kağıt Hayaller’ başlıklı hikayesiyle Derviş Oğur birinci, ’Aşkın Mezuniyet Gecesi’ adlı hikayesiyle Zeki Bakıtkal ikinci, ’O Gök Yüzünün Yıldızı Bu Gökyüzünün Sessizliği’ başlıklı hikayesiyle Andaç Üzel üçüncü oldu. Dereceye girenlere Türkçe Sözlük ve hikaye setlerinden oluşan hediyeleri ve katılım belgeleri, Rektör Çamsarı, Dernek Başkanı Erim ve Milli Eğitim Müdürü Koca tarafından verildi.
Mansiyon ödülü almaya hak kazanan ’İki Kardeş Bir Pabuç’ hikayesiyle Ahmet Koyuncu, ’Ahmet ile Portakal Çiçeği’ hikayesiyle Orhan Önal ve ’On Bir Buçuk Treni’ hikayesiyle Melek Mısra Ergök’e ödül ve belgeleri Edebiyatçı-Yazar Muhsin Kızılkaya, Mersin Kent Edebiyat Kurucusu Faik Burakgazi ve Memur-Sen Mersin İl Başkanı Abdullah Çelik tarafından verildi.
Törenin sonunda Çamsarı ve Dernek Başkanı Erim’e plaket takdim edildi.