Mersin’in Bozyazı ilçesine en uzak mesafedeki iki mahallenin çocukları, ilk defa kent merkezine inerek denizi görme ve sinema izleme fırsatı buldular.
Bozyazı İlçe Jandarma Komutanlığı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün organizasyonu ile gerçekleştirilen etkinlikte, Bozyazı’ya en uzak mesafede bulunan Kızılca ve Dere mahallesi ilkokulunda okuyan çocuklar, mahallelerinden jandarma eşliğinde minibüs ile alınarak, Anamur ilçesi Ören Mahallesi’nde bulunan Anamur Belediyesi Kültür Merkezi ve Sinema Salonuna götürüldü. Burada film seyreden çocuklar ilk defa sinema ile tanışmanın heyecanını yaşadı. Jandarma tarafından çocuklara yiyecek ve içecek ikram edildi. Öğrenciler, hayatlarında ilk kez sinemaya geldiklerini ve çok mutlu olduklarını, hayatları boyunca hatırlayacakları bir gün yaşadıklarını ifade ettiler.
Sinema keyfi yaşayan öğrenciler daha sonra jandarma ve öğretmenleri eşliğinde Anamur kent merkezini dolaştı. Öğrencilerin birçoğunun kent merkezini ve denizi ilk defa görmüş olması ise heyecanlı anların yaşamasına sebep oldu. Öğrenciler kent merkezi gezisinin ardından F-4 fantom uçağı ve M-60 patton tankı sergi alanını gezdi. Uçak ve tankı meraklı gözlerle inceleyen çocuklar şaşkınlıklarını gizleyemedi. Çocuklar tankın önünde topluca hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.
Gezinin sona ermesinin ardından öğrenci aileleri jandarma personeline teşekkür ederken, öğrenciler de sevgi gösterisinde bulundu. Öğrenci aileleri, çocuklarına hayatları boyunca unutamayacağı bir gün yaşatanlara teşekkür etti.