Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından ’1. Plaj Oyunları’ kapsamında düzenlenen Plaj Hentbolu finali Mersin Marina’da yapıldı.
Finale, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Celal Taş, protokol üyeleri, daire başkanları ve çok sayıda sporsever katıldı.
Plaj Hentbolu müsabakalarına, liselerarası erkekler kategorisinde 12, liselerarası bayanlar kategorisinde 4 ve master erkekler kategorisinde 6 takım katıldı. Liselerarası bayanlarda Mersin Spor Lisesi birinciliği göğüslerken, Yahya Günsür Lisesi ikinci, Mersin Anadolu Lisesi ise üçüncü oldu.
Liselerarası erkekler müsabakası finalinde birincilik Mersin Spor Lisesi’nin olurken, ikincilik Endüstri Meslek Lisesi’nin, üçüncülük ise Nihal Erdem Lisesi’nin oldu. Master erkekler şampiyonu Mersin Hantaş Sportif olurken, müsabakaları Mersin Kardeşler ikinci, Kartes Spor Kulübü üçüncü olarak bitirdi.
Plaj Hentbolu’nun ardından Plaj Futbolu müsabakalarının kazananları da ödüllerini aldı. Küçük erkekler, minik erkekler, küçük kızlar, minik kızlar, yıldız erkekler, genç erkekler, genç master bayanlar, genç master erkekler ve en centilmen bayanlar kategorilerinde ödüller sahiplerini buldu.
1. Plaj Oyunları, 20-21 Mayıs 2015 tarihlerinde Plaj Voleybolu karşılaşmalarıyla Mersin Marina’da devam edecek.