14. Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında sahne alan ’Die Wiener Strauss Company’, Mersinli müzik severlerden tam not aldı.
Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde, farklı formansyonlarda oda müziği icra eden topluluğun repertuarı, klasik ve romantik döneme ait ve çağdaş eserlerden oluştu. Avusturya, İsviçre, İtalya, Norveç, Birleşik Arap Emirlikleri başta olmak üzere dünyanın pek çok yerinde konserler veren topluluk, bu yıl içinde Brezilya’da Francisco Beltrao Festivali’nin de konuğu olarak sahne alacak. Brezilya’dan önce Mersinli müzik severlerle buluşan topluluk, klasik müzik severlere unutulmaz anlar yaşattı.
Topluluk, iki bölümden oluşan konserin kapanışını ünlü İtalyan besteci Victoria Monti’nin eseri ile yaptı. Konser sonrası kısa bir konuşma yapan Festival Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağcı, salondaki izleyicilere gösterdikleri ilgi nedeniyle teşekkür ederek, "Sanatçılardan sizden esen sevgi rüzgarlarını Viyana’ya götürmelerini isteyeceğiz" dedi. Daha sonra sahneye Avusturya Fahri Konsolosu Fazıl Tütüner ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haluk Tunçsu çıkarak sanatçılara hediyelerini takdim etti. Sanatçılara dünyaca ünlü ressam Ahmet Yeşil’in resimlerinin birer kopyası hediye edildi.