Silifke Belediyesi, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ve TSF İlçe Temsilciliği tarafından düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik Kupası Satranç Turnuvası’nda dereceye giren takımlara kupaları ve başarı belgeleri, Silifke Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Savar ve Özel Uğur Koleji Müdürü Kadir Kaynar tarafından verildi.
Silifke Belediyesi, Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü ve TSF İlçe Temsilciliği tarafından organize edilen ve Silifke Özel Uğur Koleji sponsorluğunda gerçekleştirilen 23 Nisan satranç turnuvası sona erdi. 19-20 Nisan 2014 tarihlerinde Silifke Belediyesi Faruk Özdüzenciler Gençlik Merkezi’nde düzenlenen turnuvaya toplam 167 sporcu katıldı.
Yapılan törende satranç turnuvasında dereceye giren 14 yaş altı genel kategorisinde birinci Cevdet Atalay Şahin, ikinci Göksel Eren, üçüncü İlyas Kuyucu, 12 yaş altı genel kategorisinde birinci Yüksel Samed Eken, ikinci Fırat Ünlü, üçüncü Dora Serbest, 10 yaş altı genel kategorisinde birinci Ahmet Efe Uçar, ikinci Batuhan Kemal Güngör, üçüncü Turgay Yanıç, 8 yaş altı genel kategorisinde birinci Ahmet Efe Kaya, ikinci Toprak Andaç Baloğlu, üçüncü Kamil Yiğit Trak oldu.
Silifke Belediyesi Faruk Özdüzenciler Gençlik Merkezinin, satranç turnuvası faaliyetlerini düzenli olarak gerçekleştirdiğini belirten Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Savar, “Önemli bir zeka sporu olan satrancı çocuklarına aşılayan ailelere ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Böyle etkinlikler sayesinde zeki, akıllı, atak genç nesiller yetişecektir. Çocuklarımızın başarısı hepimizi mutlu etmiştir. Yaş kategorilerine düzenlenen turnuvalarda çocuklarımız üstün gayret ve başarı göstermişlerdir. Emeği geçen satranç hakemlerine, temsilcilere ve başarı gösteren bütün öğrencilerimize yürekten teşekkür ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.