CHP Mersin Milletvekili Kontenjan Aday Adayı Hülya İnce, kadınların mutlaka siyasette yer almaları gerektiğini, bu nedenle de elini taşın altına koyduğunu belirterek, “Ülkeyi kadınlar yönettiği zaman savaşların da biteceğine inanıyorum. Tek amacım ülkemiz ve çocuklarımız için iyi ve güzel şeyler yapabilmektir” dedi.
Aday Adayı İnce, aday belirleme süreci öncesinde Mersin’deki seçim çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda CHP Yenişehir, Akdeniz ve Mezitli ilçe örgütlerini ziyaret eden İnce, neden aday adayı olduğunu anlattı. İlk ziyaretini CHP Yenişehir İlçe Örgütü’ne gerçekleştiren İnce, İlçe Başkanı Hüseyin Özveren ve Yönetim Kurulu üyeleriyle görüştü. Özveren’e, yıllardır siyasetin içinde yer aldığını aktaran İnce, geçen dönem Yenişehir Belediye Meclis Üyesi olarak 5 yıl görev yaptığını söyledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, kadınlar konusundaki düşüncelerini bildiğini ifade eden İnce, neden kontenjan aday adayı olduğunu şu cümlelerle anlattı: “Ön seçimlerde kadınların çok da fazla şansı olmuyor. Çalışmalarımı doğru bildiğim çerçevede sürdürüyorum. Ülkeyi kadınlar yönettiği zaman savaşların da biteceğine inanıyorum.”
İlçe Başkanı Özveren de Hülya İnce’nin ziyaretin duyduğu memnuniyetini dile getirerek, “Seçim sürecinde hepimiz yorulacağız, ancak tatlı bir yorgunluk olacak. Partimizi iktidara getirmek için 3 ay daha çalışacağız. Sizin çalışmalarınızı yakından izliyor ve takdir ediyoruz. Yeniden meclis üyesi olmayıp diğer kadınlarımızın önünü açmış olmanız da alkışlanacak bir davranıştır” diye konuştu.
“SİYASETE SOYUNANLAR İNSAN ODAKLI ÇALIŞMALI”
Daha sonra CHP Akdeniz İlçe Örgütü’nü ziyaret ederek İlçe Başkanı Mustafa Sekendur ve Yönetim Kurulu üyeleri ile bir araya gelen İnce, çalışmaları hakkında bilgi verdi. “Bir yere aday olurken ne alırım değil, ne verebilirim diye düşünürüm” diyen İnce, CHP’nin Türkiye için çok önemli olduğunu kaydetti. Kadınların bakış açılarının çok farklı olduğuna işaret eden İnce, “O nedenle siyasetin içinde kadınların bilhassa olması gerek. Sorumluluk duygusu olan insanlar siyasete soyunurken bir takım karalamalarla siyaset yapmamalı. İnsan odaklı çalışılmalı. Çünkü ben insanları çok önemsiyorum” ifadelerini kullandı.
İlçe Başkanı Sekendur ise “Siyasetin içinde elbette kadınlar da olmalı. Kadınsız bir siyaset olmaz. Bu noktada düşüncelerinize katılıyor ve başarılar diliyoruz. Bu seçimde CHP ya iktidara gelmeli ya da iktidar ortağı olmalı. Aksi durumda belki bir daha seçim olmayacak” şeklinde konuştu.
CHP Mezitli İlçe Örgütü ziyaretin de İlçe Başkanı Bayram Yıldırım ve ilçe yöneticileri tarafından karşılanan İnce, Türkiye nüfusunun yarısının kadın olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi: “Kadınlarımızın siyasete girmelerini çok önemsiyorum. O nedenle elimi taşın altına koydum. Biz ve çocuklarımız bu ülkede yaşıyoruz. Yaşayacağımız başka bir ülke yok. Tek amacım gerek ülkemiz gerekse çocuklarımız için iyi ve güzel şeyler yapabilmektir.”
İlçe Başkanı Yıldırım da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Hülya İnce’ye başarılar diledi.