Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi’nin kültürler buluşması etkinlikleri devam ediyor. Belediyenin, “Arap Aleviler Akdeniz’de Buluşuyor” sloganıyla düzenlediği “Kilikya Kültür Sanat Spor Festivali” kapsamında İlkay Akaya da konser verdi.
Akdeniz Belediyesi’nin “Akdeniz’de Herkes Farklı Herkes Eşit” sloganıyla başlattığı kültürler buluşması kapsamında, Kilikya Nehir Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği işbirliğinde düzenlenen “Kilikya Kültür Sanat Spor Festivali” devam ediyor. Festivalin 3’üncü ve 4’üncü gün etkinlikleri yine açılış, tiyatro, yarışma ve konserlere sahne oldu. Karacailyas’ta düzenlenen 3’üncü gün etkinlikleri çerçevesinde Arapça tiyatro gösterimi yapıldı. Karacailyas Çocuk Korosu tarafından gerçekleştirilen dinletinin ardından sanatçı Zeki Çelik, Arapça ve Türkçe şarkılardan oluşan bir konser verdi.
Festivalin 4’üncü gün etkinlikleri ise Adanalıoğlu Mahallesi’nde yapıldı. Gündüz saatlerinde Mahalle Evi olarak düzenlenen belediye hizmet binasının açılışı gerçekleştirilirken, açılışa Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu da katıldı. Adanalıoğlu halkının ve özellikle gençlerin büyük ilgi gösterdiği açılış öncesinde mahalle evinin bahçesinde çocuk ve gençlere yönelik atölyeler oluşturuldu. Kil atölyesinde küçük figürler yapmaya çalışan gençler, resim atölyesinde de becerilerini sergilediler. Ahşap eserlerin sergilendiği açılış öncesinde animatörler de çocukların yüzlerine boyama yaptı. Kendisi de emekli Resim Öğretmeni olan Eş Başkan Mutlu, atölyedeki gençlere resim yapma teknikleri ile ilgili ipuçları verdi.
Mutlu, açılışta yaptığı konuşmada da binayı mahalle halkının hizmetine açmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bu tesiste Adanalıoğlu halkının istek ve ihtiyaçlarına göre belirlenen etkinliklerin yapılacağını ifade eden Mutlu, kadın ve gençlerin talep ettiği beceri ve meslek kursları ile atölyelerin yer alacağını kaydetti.
Mahalle evinin hemen arkasında bulunan parkın açılışını da çocuklarla birlikte gerçekleştiren Eş Başkan Mutlu, Mahalle Evi ve parka Adanalıoğlu halkının sahip çıkacağına inandığını söyledi. Akdeniz Belediyesi, getirdiği seyyar araçla açılışa katılanlara dondurma ikram etti.
İLKAY AKKAYA’DAN ADANALIOĞLU’NDA KONSER
Akşam saatlerinde ise Adanalıoğlu spor sahasında Grup Nidal ve İlkay Akkaya konserleri düzenlendi. Konseri, CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı ve Eş Başkan Yüksel Mutlu da izledi. Konser öncesi konuşan Kilikya Nehir Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Ahmet Verde Özuğurlu, dil ve kültürün insanların onuru ve namusu olduğunu vurgulayarak, Arap Alevilerin kendi kültürüne sahip çıkması noktasında üç ay önce inşaatına başladıkları kültür merkezinin, özellikleri bakımından bir ilk olduğunu ifade etti.
Eş Başkan Mutlu da farklı kültür ve kimlikleri barındıran Akdeniz’in adeta bir medeniyet bahçesi olduğunun altını çizdi.
Konuşmaların ve plaket töreninin ardından ilk olarak Grup Nidal sahne aldı. Arapça ve Türkçe şarkılarını seslendiren grup, izleyicilerin büyük beğenisini topladı. Daha sonra sahne alan İlkay Akkaya, sevilen şarkılarını izleyicilerle birlikte seslendirdi. Konsere gelenler, farklı dillerde seslendirilen şarkılara eşlik ederek, hareketli ezgilerde halay çektiler.