Akdeniz Belediyesi tarafından başlatılan ve farklı kültürlerin tanıtılmasını hedefleyen ’Mahalle Şenlikleri’, mayıs ayında da devam ediyor.
Unutulmaya yüz tutan gelenekleri yaşatmak ve farklı kültürlerin tanıtımına katkı sağlamayı amaçlayan Akdeniz Belediyesi, nisan ayında başlattığı etkinlikler dizisine devam ediyor. Melemez Köyü Giritliler Festivali ile başlayan etkinlikler, mayıs ayında ’Roman Kültürleri Buluşması-Hıdrellez Şenliği’ ile farklı bir kültürün daha kent kamuoyuna yansımasına katkı sağlayacak. 5 Mayıs Salı günü saat 17.00’de Atatürk Parkı’nda düzenlenecek olan şenlikte, Akdeniz’in Mersin merkezinde bulunan Turgutreis, Barış ve Kiremithane mahallelerinde yaşayan Romanlar, kendi kültürlerini ve yaşam tarzlarını yansıtacak. Festival korteji, aynı gün saat 16.00’da Çetinkaya Alışveriş Merkezi önünden Atatürk Parkı’na hareket edecek.
Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Yüksel Mutlu ve Fazıl Türk, ortak bir açıklama yaparak Mersinlileri Hıdrellez Şenliği’ne davet etti. Romanların tarih boyunca ötekileştirildiğini savunan Eş Başkanlar, “Her toplumun kendine özgü bir kültürü ve yaşam biçimi vardır. Dünyanın belki de en renkli kültürlerinden birine mensup olan Romanlar, ne yazık ki kimliklerinden dolayı ötekileştirilen, toplumdan dışlanan bir topluluk haline gelmişlerdir. Bir başkasının giyim kuşamını, dilini, kültürünü ve düşüncesini yargılamak yerine onu anlamaya çalışmanın gerekliliğine inanıyoruz. Bu nedenle düzenlediğimiz yerel etkinliklerle Mersin özelinde bu yakınlaşmayı tesis etmeyi hedefliyoruz" dediler.