Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyespor U19 Takımı, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından düzenlenen Türkiye Şampiyonası’nda 2. oldu. Futbolcular, kupa sevincini Akdeniz belediyesi Eş Başkanları Yüksel Mutlu ve Fazıl Türk ile paylaştı.
Akdeniz Belediyespor Kulübü Futbol Şubesi bünyesindeki U19 Takımı, yurt çapında elde ettiği başarılara bir yenisini daha ekleyerek Mersin’e bir kupa daha getirdi. U19 Takımı, TFF’nin geçen hafta Denizli’de düzenlediği ve 4’lü final müsabakaları yapılan Türkiye Şampiyonası’nda büyük bir başarıya imza atarak 2.’lik kupasını aldı. Yurt genelinde bin 245 U19 takımı arasından şampiyonaya katılmaya hak kazanan 135 takımın mücadele ettiği Türkiye Şampiyonası’nda Mersin temsilcisi Akdeniz Belediyespor, İzmirspor, 1461 Trabzon ve Gaziosmanpaşa ile birlikte 4’lü finale kaldı. Müsabakalarda İzmirspor’la final maçı oynayan Mersin temsilcisi, sahadan 3-0 yenik ayrılarak 2. oldu. Akdeniz Belediyespor’a kupasını, Denizli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu ve Denizli Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Ruşen Uzunoğlu verdi.
Başarılı futbolcular, Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Mutlu ve Türk’ü ziyaret ederek kupa sevincini paylaştılar. Ziyarette Eş Başkanların yanı sıra Akdeniz Belediyespor Kulübü Başkanı Fayik Eroğlu, Futbol Takımları Genel Koordinatörü Mehmet Akar ile futbol teknik heyeti de yer aldı. Türkiye genelinde bu lige binin üzerinde takımın katıldığını hatırlatan Futbol Takımları Genel Koordinatörü Akar, kendi liglerinde şampiyon olan 135 takımın Türkiye Şampiyonası’na katıldığını belirtti. Birinciliği şanssız bir biçimde kaybettiklerini dile getiren Akar, “Önemli oyuncularımızdan dördü şampiyona sırasında ciddi şekilde hastalandı. Ayrıca final maçları biraz sert geçtiğinden ilk maçımızda 3-4 oyuncumuz da sakatlandı. Geçtiğimiz yıl Türkiye 3.’sü olmuştuk, bu yıl 2. olduk. İnşallah önümüzdeki sene şampiyonluk kupasını getireceğiz. Tüm şampiyona boyunca centilmenliğimizden de asla taviz vermedik” dedi.
Kendisinin iddiası yüksek bir yapı ve kişiliğe sahip olduğunu ifade eden Eş Başkan Mutlu, aynı tutumu futbolculara da önerdi. Böylece başarıya ulaşmada gençlerin önüne çıkabilecek engellere karşı daha dirençli olacaklarını vurgulayan Mutlu, “Sadece yarışma değil, yaşam hedefinizin yüksek olması önemlidir. Özellikle emek ve alın terinizden ötürü sizleri tebrik ediyorum. Sporun ırkçılığı ortadan kaldırdığını, insanları birbirine yaklaştırdığını bilen biri olarak bu dönemde spora yönelik yatırım ve yaklaşımlarımızı bir adım öteye taşıyacağız. Sizleri ve hocalarınızı kutluyor, başarılarınızın devamını diliyorum” ifadelerini kullandı.