Anamur Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığına Zümrüt Cömertler getirildi.
Cemiyet binasında yapılan 4. Olağan Genel Kurulun açış konuşmasını, Cemiyet Başkanı Turhan Ada’nın vefatı nedeniyle Yönetim Kurulu üyesi Tahsin Ünlü yaptı, ardından divan başkanlığı seçimi yapıldı. Seçim sonucu oy birliği ile divan başkanlığına Ali Tandoğan, katip üyeliğe ise Kamil Cömertler seçildi. Divan Başkanı Ali Tandoğan, yaptığı konuşmasında genel kurulun Anamur’a hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu. Tandoğan, “Cemiyetimizin kurucusu ve Başkanı Turhan Ada’yı rahmetle anıyor, mekanının cennet olmasını Allah’tan niyaz ediyorum. Ada, Anamur için çok güzel çalışmalar yaptı ve gelecek nesillere iki güzel eser bıraktı. Bunlardan birisi gazete diğeri ise Anamur Gazeteciler Cemiyeti. Anamur sürekli olarak sosyal-ekonomik yönden olumlu gelişen bir kentimiz. Gazetecilikte buna paralel olarak gelişmekte. Gazetecilerin örgütlü olması gelişen Anamur için ve meslektaşlarımız açısından yararlı olacaktır. Diğer güzel bir gelişmede Cemiyet Başkanlığına bir bayan arkadaşımızın aday olması. Güzel bir başlangıç. Cemiyetimizin ileri ki dönemlerde meslektaşlarımıza yönelik ve Anamur’un gelişimi için iyi çalışmalar yapacağına inanıyorum. Hayırlı olsun” dedi.
Denetim ve faaliyet raporlarının okunması ve ibrasının ardından seçimlere geçildi. Tek liste halinde gidilen seçimlerde, Anamur Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığına Zümrüt Cömertler seçilirken, yönetim kurulu asil üyeliklerine, Tahsin Ünlü, Oktay Demir, Mitat Ünal ve Yaşar Yiğit seçildi. Denetim Kurulu Başkanlığına Ali Tandoğan, üyeliklere Muharrem Garip, Mukaddes Kiriş seçildi.
Anamur Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığına seçilen Zümrüt Cömertler, “Cemiyeti bu güne kadar getirmiş olan ve geçtiğimiz günlerde aramızdan ayrılan Başkanımız Turan Ada’yı saygıyla anıyorum. Anamurlu gazeteci arkadaşlarımızla birlikte önemli projeler geliştirmeyi hedefliyoruz. Basın kuruluşları arasında birlik ve dayanışma içinde çalışarak tüm arkadaşlarımızla birlikte Anamur’un sosyal, toplumsal,kültürel etkinliklerinde cemiyet olarak üzerimize düşen sorumluluk bilinciyle hareket etmeyi hedefliyoruz. Hepinize teşekkür ederim” diye konuştu.