Silifke Belediyesi tarafından sezon öncesi Atakent sahilinde başlatılan çevre düzenleme çalışmaları devam ediyor. Düzenleme sonrasında modern bir görünüme kavuşacak olan sahil bandı, halkın kullanımına açılacak.
Atakent sahilinde yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek, kamuoyunu bilgilendiren Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, “Sahillerimiz artık daha düzenli ve temiz olacak. Buradaki yasa dışı baraka, kulübeler ve işletmeler, mahkeme kararıyla yıkılarak temizlendi. Çalışmalarımız halen devam ediyor ve sezona yetiştirmeyi planlıyoruz. Mahalle halkımız gerçekten bu çalışmalardan memnun kaldı ve teşekkürlerini ilettiler. Silifke Belediyesi olarak sahillerimizdeki yasa dışı gidişe dur demenin zamanı gelmişti. Artık halkımızın modern bir ortamda ve güvenle denize girebileceği bir sahil yaratıyoruz” dedi.
Sahilde hiç kimsenin gelişi güzel şezlong atıp, işletme açamayacağını vurgulayan Turgut, şöyle devam etti:
"Buralarda kafasına göre fiyat listesi uygulayamayacak. Kısacası Silifke’mizin parası Silifke’de kalacak. Yerel yönetimler olarak halkımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla ve odalarımızla, yerli esnafımızın yanındayız ve onları destekliyoruz. Yöremizin gelişmesi ve kalkınması için herkesin elini taşın altına koyma vakti gelmiştir. Yerli ve yabancı turistlerimizin yanında, ilçe sınırlarımız içerisinde yaşayan herkesin bu denizi ve bu sahili rahat bir şekilde kullanması gerekiyor. Yaz aylarında önemli bir sorun haline gelen bu durum, esnaflarımızı ve ilçe halkımızı büyük bir sıkıntıya sokmaktaydı. Yapmış olduğumuz bu düzenlemelerle daha modern bir sahilde yaz sezonu geçireceğiz. Bu hizmetlerimizden hem yöre esnafımız hem de halkımız memnun kalmıştır. Çalışmalarımıza destek veren herkese teşekkür ediyorum.”