Ulu Önder Atatürk’ün Mersin’in Tarsus ilçesine gelişinin 92. yıldönümü törenlerle kutlandı.
Tören, Tarsus garında bekleyen Atatürk Treninin vagonundan temsili olarak 3 gazi, ellerinde Atatürk posteri ile protokol üyeleri tarafından karşılandı.
Protokol mensuplarının muharip gazilere ve kuvayi milliyecilere çiçek takdim etmelerinin ardından kortej, önde Atatürk’ün posterini taşıyan gazilerin ardından bando eşliğinde Cumhuriyet alanına kadar yürüdü.
Cumhuriyet alanındaki tören Atatürk anıtına çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal marşı okunmasıyla devam etti.
Cumhuriyet alanında Eylül Buse Aydın ve Ali Sencer Efetürk adlı öğrencilerin şiir okunmasının ardından Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü folklor ekibi gösteri sundu.
Törene katılanlara daha sonra Atatürk’ün gelip gezdiği Şelale’de marul, kısır ve ayran ikram edildi.
Kurtuluş savaşında Tarsus halkının vatan savunmasındaki mücadelesi Atatürk tarafından takdirle karşılandığını söyleyen Belediye Başkanı Şevket Can, Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük devlet adamı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Tarsus’a misafir olmak üzere ilk geliş tarihi 17 Mart 1923 olduğunu belirtti. Can, “Tarsus o dönemlerde kurtuluş savaşının en önemli safhasını teşkil etmiştir. Tarsus halkı ve çevresinin vatan savunmasındaki azmi ve milli mücadele sevgisi Atatürk tarafından takdirle karşılanmıştır. Tarsus halkı her konuda olduğu gibi bağımsızlık mücadelesinde de çok duyarlı olmuş ve Çukurova’da ilk Kurtuluş Mücadelesini başlatan, Fransızların ilk terk ettiği yer Tarsus olmuştur. Atatürk’e en büyük desteği veren, ona en fazla bağlılık gösteren bir kent. Her zaman O’na layık olabilmek için onu her konuda iyi anlamak zorundayız” dedi.
Törene Kaymakam Hasan Göç, Garnizon Komutan Vekili Yüzbaşı Selim Onaran, Belediye Başkanı Şevket Can, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk, Emniyet Müdürü Haydar Çelik, siyasi partilerin ilçe başkan ve yöneticileri, meslek odası başkan ve yöneticileri katıldı.