Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün düzenlediği, Hıdırellez Bahar Bayramı, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nın sahil kesiminde hazırlanan etkinlikle kutlandı.
Hıdırellez kutlamalarına, Vali Yardımcısı Ali Katırcı, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve protokol üyeleri katıldı. Halk oyunları gösterilerinin yer aldığı ve manilerin okunduğu etkinlikte konuşan Kocamaz, “Hıdırellez aslında tarihin derinliklerinden günümüze kadar Türk milletinin bir geleneğidir. Orta Asya bozkırlarından Anadolu’ya gelirken bütün değerlerimizi de alıp getirmişiz. Nevruzu getirmişiz, Hıdırellez’i getirmişiz. Bunların yanında özellikle Trakya bölgesinde ’Dallık’ denilen aslında Hıdırellez’in bir başka versiyonu olan birçok etkinliği de yanımıza alıp getirmişiz” dedi.
Tarihin emaneti olan bu tür etkinliklerin hak ettiği değeri görmesi gerektiğine değinen Kocamaz, “Yüzyıllarca bu gelenekleri korumuşuz, yaşatma gayreti içerisine girmişiz ama maalesef özelikle gençlerimiz bugün nevruzdan uzaklaşmış, Hıdırellez’den uzaklaşmış, adeta geçmiş unutulur noktasına gelmiştir. Biz yerel yöneticiler olarak aslında görevimiz olan belediyecilik işleri dışında kültürümüzün yaşatılması için de sorumluluk almak zorundayız. Hıdırellez bayramınızı kutluyorum. Hıdırellez’in anlamında olduğu gibi bolluk, berekete, sevgi, barış, kardeşlik, canlılık ve dirilişe vesile olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.