Mersin Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mustafa Kemal Başaralı, çalışanların moral ve motivasyonunu arttırmak amacıyla 112 Komuta Kontrol Merkezini ziyaret etti.
Ziyaret sırasında Mersin’in acil sağlık hizmetleri ile ilgili bilgi veren Başaralı, "Şu anda Müdürlüğümüze bağlı 58 ambulansımız 44 noktada hizmet vermekte. İstasyonlarımızdan 16’sı şehir merkezinde diğerleri ise ilçelerimizde. Ambulanslarımızın tamamında GPS cihazı takılı. Komuta kontrol merkezinde her bir ambulansımızın konumunu an be an takip edilmekte. 2014 yılı verilerine baktığımızda vakaların yüzde 92’sine 10 dakikanın altında bir sürede müdahale ettik. Bu süre ve oran standartların üzerinde. Komuta merkezinde ve istasyonlarda çalışan arkadaşlarımın temel amacı vakaların tamamına 10 dakika içerisinde müdahale etmek. Fakat gereksiz ve asılsız çağrılar ister istemez sıkıntılara sebep oluyor. Çağrı merkezimize günde ortalama 3 bin-4 bin çağrı düşmekte. Vaka sayımız ise günlük 350-400 civarında. Tabi bu kadar gereksiz çağrı olunca bazı vakalara ulaşmada sıkıntı yaşanabiliyor. Bir başka sorunda adres tarifleri. Vatandaşlarımız 112’yi aradıklarında mümkün olduğu kadar sakin olmalı ve bulundukları konumu iyi tarif etmeleri gerekiyor" dedi.
Mersin Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı çağrı merkezi ve istasyonlarda 700’e yakın personelin görev yaptığını söyleyen Başaralı, "Arkadaşlarımın hepsi 7 gün 24 saat vatandaşlarımıza kaliteli sağlık hizmeti vermek için gayret ediyor. Bu zor ve meşakkatli bir iş. Ben ve diğer idareci arkadaşlarım Anamur’dan Çamlıyayla’ya kadar her noktada ki personelimizi yerinde ziyaret ederek moral ve motivasyonlarını artırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Çalışanlarımızın tamamını gayret ve özverilerinden dolayı tebrik ediyorum” diye konuştu.