Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Mersin Şube Başkanı Seyfettin Atar, ülke genelinde yaşanan elektrik kesintisi ile hayatın durduğunu söyleyerek, “Bu işin takipçisiyiz. Nerede eksik, hata, yanlış var ise araştıracağız” dedi.
Türkiye genelinde bu sabah iletim sistemindeki arıza nedeniyle elektrikler kesilince yaşam alt üst oldu. Konuyla ilgili bir açıklama yapan EMO Mersin Şube Başkanı Seyfettin Atar, ülke genelinde yaşanan kesintinin nedeni henüz tam olarak açıklanmasa da genel bir arızadan kaynaklandığını belirterek, "Ancak bu kesinti kriz masasının oluşturulması kadar önemlidir. Hatta kamuoyunda sabote olduğuna dair görüş hakimdir. Arıza ile ilgili araştırmalarımızın ardından nerede hata yapıldığını, ne gibi tedbirler alınması gerektiğini kamuoyuyla paylaşacağız” diye konuştu.
Öte yandan yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle hayatın felç olduğunu da kaydeden Atar, ancak yaklaşık 2 saat sonra verilmeye başlayan elektriğin de çok sağlıklı olmadığını, dalgalanmalar nedeniyle ciddi riskler yarattığını söyledi. Atar, "Şuanda verilen elektrik çok da sağlıklı değil. Sürekli olarak dalgalanma yaşanıyor. Bu dalgalanmadan dolayı elektrikli aletlerin arızalanması söz konusu. Çok zorda olmadıkça halkımız elektrik kullanılmamalıdır” dedi.