Mersin’in merkez ilçe Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, oyunu Kuyuluk Belediye Ortaokulu’nda kullandı.
Mezitli Belediye Başkanı Tarhan, eşi Sembol Tarhan ve oğlu İstenç Tarhan’la birlikte milletvekili seçimi dolayısıyla sandık başına gitti. Kuyuluk Belediye Ortaokulu 8-B sınıfında, seçim görevlileri ile selamlaşarak kolaylıklar dileyen Başkan Tarhan, daha sonra 1080 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Burada gazetecilere bir açıklama yapan Tarhan, “Türkiye’nin çağdaş ve yaşanılır bir ülke olması için değişime ihtiyacımız var” dedi.
Mezitli’deki okulları gezerek, sandık görevlilerini ziyaret ettiğini belirten Tarhan, "Mezitli kendine yakışanı yapacaktır. Demokrasilerde en temel unsurlardan birisi siyasi partilerdir. Bu doğrultuda halkımız bugün oyunu kullanacak. Gerçekten bu seçim diğer seçimlerden çok daha canlı ve farklıdır. İnsanları çok daha istekli görüyorum ve katılım diğer seçimlere göre daha fazla. Çünkü halkımız gerçek anlamda Türkiye’de demokrasinin yeşermesi, değişim ve birleştirici gücün olmasını istiyor. Gerçekten de buna ihtiyacımız var. 8 Mart günü bambaşka bir Türkiye’de uyanacağız. Mezitli başta olmak üzere, Türkiye’deki tüm halkımıza güveniyor ve en doğru kararı vereceğine inanıyorum. Aydınlık bir Türkiye için biz de gelip burada oyumuzu kullandık. Şimdiden tüm ülkemize hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.
HDP Diyarbakır mitinginde meydana gelen bombalı saldırıya da nefretle kınadığını dile getiren Tarhan, herkesi sağduyulu olmaya çağırdı. Bu tarz olayların bir daha yaşanmamasını isteyen Tarhan, yaralı vatandaşlara acil şifalar, HDP ailesinde geçmiş olsun dileklerinde bulundu.