Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, bu yıl 29–31 Mayıs tarihleri arasında 53.’sünü düzenledikleri Mut Karacaoğlan Kayısı Kültür ve Sanat Festivali’nin amacına ulaştığını söyledi.
Yılmaz, Öncelikle 3 gün boyunca basında yer alan festival haberlerinden dolayı basın mensuplarına teşekkür etti. Festivalin 3 gün boyunca dolu dolu geçtiğini belirten Yılmaz, etkinlikleri çevre il ve ilçelerden yaklaşık 35 bin kişinin takip ettiğini söyledi. Festivalin toplam 220 bin lira maliyeti olduğunu söyleyen Yılmaz, bunun 50 bin lirasını Mersin Büyükşehir 170 bin lirasını da belediyenin karşıladığını söyledi.
İlki 1962 yılında tertiplenen ve bu yıl 53. gerçekleştirdikleri Mut Karacaoğlan Kayısı Kültür ve Sanat Festivali’nin amacına ulaştığını söyleyen Yılmaz, "Türkiye’de sofralık turfanda kayısının tescilli üretim üssü konumunda olan ilçemiz, 2005 yılında 2 bin 500 ton kayısı ihracatı yaparken, bu yıl geldiğimiz noktada 56 bin dekar alanda 75 bin ton rekolte ve 35 bin ton ihracat bekliyoruz” dedi.
İsmi kayısı ile sembolleşen Malatya’nın, kurutmalık, Mut’un ise sofralık kayısı çeşitleriyle piyasaların lideri olduğunu ifade eden Yılmaz, "Bu nedenle Malatya kayısısını, Mut kayısısına rakip görmüyoruz. Onlar kurutmalıkta biz ise sofralıkta rakip tanımıyoruz. Sofralık çeşitlerdeki liderliğimiz önümüzdeki yıllarda daha da güçlenmiş olacak. Teknolojik ve bilimsel yöntemlerle tarım konusunda önemli mesafe alıyoruz" diye konuştu.