Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Çeliktaş’ın kadroya katılmasıyla birlikte Medical Park’ta skolyoz tedavisi de yapılabiliyor
Türkiye’de Febot (Fellow of European Orthopaedicsand Traumatolgy) sahibi sayılı birkaç hekimden biri olan Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Çeliktaş’ın Medical Park Tarsus Hastanesi ailesine katılmasıyla birlikte ortopedi alanında da spesifik ameliyatlar yapılmaya başlandı. Doç. Dr. Mustafa Çeliktaş, omurga cerrahisi başta olmak üzere skolyoz (bel - sırt eğrilikleri) tedavisini başarıyla gerçekleştiriyor.
Doç. Dr. Çeliktaş, skolyozu, omurganın göğüs (thoracic) veya bel (lumbar) bölgelerinde görülebilen yana doğru eğriliği olarak tanımlıyor. Skolyoz, tek başına olabileceği gibi, kifoz (arkadan öne doğru anormal bir eğrilik) ile beraber de görülebiliyor.
BOY UZATMA AMELİYATLARI
Medical Park Tarsus Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Çeliktaş ve ekibi tarafından ekstremiterekonstruksiyonu (kol ve bacak eğrilikleri- uzatmaları), psodoartroz cerrahisi (kaynamayan kırıklar), artroplasti (kireçlenmiş eklemlerin tedavisi), diz cerrahisi artroskopi (meniskus problemleri - diz bağ yaralanmaları) başta olmak üzere özellikli ameliyatlar başarıyla gerçekleştiriliyor.