Mersin’in Bozyazı ilçesinde yeni kurulan Bozyazı Kültür Sanat ve Müzik Derneği bünyesinde oluşturulan Türk Halk Müziği Korosu, vatandaşların yoğun katılımı ile açılış konseri gerçekleştirdi.
Bozyazı Belediye Düğün Salonunda gerçekleştirilen Türk Halk Müziği Korosu konserine, Bozyazı Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Savaş Cingöz, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Hakan Acı, MHP Bozyazı İlçe Başkanı Turhan Tuna ve vatandaşlar katıldı.
Bozyazı Kültür Sanat ve Müzik Derneği Başkanı Mehtap Erdoğan, sanatın bir milletin çağdaşlaşma düzeyini gösteren en önemli ölçütlerden birisi olduğunu belirterek, "Bizler de dernek olarak Bozyazı’mızın yetersiz kaldığını gördük, Bozyazı’da gençliği müziğe yönlendirmek ve onlarda müzik zevki oluşturmak amacıyla dernek kurmaya karar verdik. Başlangıçta çevremizde bulunan bazı insanların negatif yaklaşımları oldu. Başaramayacağımızı söyleyenler oldu. Bozyazı’nın güzel insanlarıyla müziği buluşturduk. Değerli insanlardan oluşan bu koroyu kurduk. Bu gece burada bu emeğimizin karşılığını almak ve görmekten gerçekten gurur duyuyoruz. Derneğimiz, faaliyetleriyle gençliğin enerjisini sanata çekmiş, onlarda özgüven oluşmasına katkı sağlamıştır. Bütün bu faaliyetleriyle derneğimiz, Bozyazı halkının teveccühünü kazanmıştır. Bundan sonraki faaliyetlerimizde de bu güvene layık olmak için çalışmaya devam edeceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Herkese iyi eğlenceler" dedi.
Konuşmaların ardından ev kadını, işçi, öğretmen, memur, asker, emekli ve öğrencilerden oluşan dernek bünyesindeki, Türk Halk Müziği Korosu tarafından verilen konser dinleyenlere keyifli dakikalar yaşattı. Sunumunu Banu Kara’nın yaptığı, koro şefi Ufuk Erdoğan yönetimindeki Türk Halk Müziği Korosu bir birinden güzel halk müziği eserlerini beraber ve solo olarak seslendirdi. Geceye katılanlar seslendirilen eserlere zaman zaman eşlik etti.
Konser sonrası Kaymakam Erkayıran ve protokol üyeleri koroda bulunanları kutladı. Erkayıran, gecenin anısına koro ile toplu resim çektirdi.