Mersin Büyükşehir Belediyesi, kadınları yasal hakları konusunda bilgilendirmek ve sorunlarına yardımcı olmak amacıyla ‘Kadın Danışma Merkezi’ açtı.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından, kadınları yasal hakları konusunda bilinçlendirmek, onların hayata aktif katılımlarına ve aile içi sorunlarına yardımcı olabilmek amacıyla kurulan Kadın Danışma Merkezi, Ulu Çarşı içinde açıldı. Açılışa, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haluk Tunçsu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Mersin Konsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu ve Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Seher Yalçınkaya Çetin katıldı.
Kadınların bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi, fiziksel, duygusal ve cinsel şiddete uğrayan veya uğrama riski taşıyan kadınlara hukuksal bilgilendirme ve psikolojik danışmanlık verilmesi için kurulan merkezin açılışında konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tunçsu, “Kadına şiddetin olmadığı bir Mersin diliyoruz. Kadın haklarını, merkezi idarede Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı korurken, sahada bu görev belediyelerdeki kadın danışma merkezlerine aittir. Bu merkezler ile kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve aile birliğinin korunması amaçlanmaktadır. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak, Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığımız tarafından Kadın Danışma Merkezi’ni açıyoruz. Burada kadınlarımız arzu ettikleri zaman, mağdur oldukları konularda sosyologlarımıza ve psikologlarımıza başvurabilir” dedi.
Tunçsu, merkezin şiddete ve tacize uğrayanlar için kadına karşı yapılan suçların değerlendirilmesi, onların sosyal hizmet çalışmasının ve hukuki takibinin yapılması noktasında, hem emniyet hem cumhuriyet savcılığı hem de il müdürlükleriyle olan bağı ve irtibatı kurarak, konunun hakimlik noktasına taşınmasıyla ilgili ilk danışmanlık hizmetinin verileceği bir birim olduğunu söyledi. Tunçsu, “Şiddettin ve tacizin olmamasını diliyoruz ama olası bir durumda Mersin’deki kadınlarımıza, Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak bütün imkanlarımızı sunarak, kadın haklarının maddi ve manevi şahsiyetlerinin korunmasına yardımcı olabilmek adına bu merkezi açıyoruz” ifadelerini kullandı.
Mersin’de yaşayan kadınlar, Kadın Danışma Merkezi’ne şahsen, telefon veya mail adresi aracılığı ile başvurularını yapabilecek. Mersin Büyükşehir Belediyesi, bu proje kapsamında çalışmalarına devam ederek Kadın Danışma Merkezi sayısını arttıracak.