Mersin Valisi Özdemir Çakacak, turizmin her türüne imkan sağlayan zenginlikleriyle Mersin’in turizmde hak ettiği konuma ulaşması için kentin tüm dinamikleriyle yoğun çalışmalar yaptıklarını belirterek, “Mersin, turizmde marka kent olma yolunda kararlılıkla ilerlemektedir” dedi.
Vali Çakacak, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası dolayısıyla mesaj yayınlayarak, Turizm Haftası’nı kutladı. Turizmin, farklı dil, din, ırk ve kültüre sahip insanların birbirlerini daha yakından tanıma şansı yakalamasına imkan sağlayarak, dostluk ve sevgi duygularının insanlar arasında gelişmesine önayak olan ve bu sayede dünya barışı ve huzurunun korunmasına katkı sağlayan çok önemli bir sektör olduğunu vurgulayan Çakacak, ülkeler arasındaki sınırların kalkması, ulaşım imkanların gelişmesi ve toplumların refah seviyesinin yükselmesi sonucunda turizm hareketlerinin de büyük bir ivme kazandığını kaydetti. İnsanların yeni yerler görme, farklı kültürleri keşfetme ve yeni insanlarla tanışma isteğinin, turizm sektörüne hızlı bir ilerleyiş sağladığına dikkat çeken Çakacak, “Bu hareketlilik beraberinde uluslararası kültür ve ticaret faaliyetlerinin de hızlanmasını getirmekte ve bunun neticesinde oluşan gelir kaynağından daha fazla pay alma adına ülkelerin hatta şehirlerin bir yarış içerisine girdikleri görülmektedir. Ülkemizde 15-22 Nisan tarihlerinde kutlanan Turizm Haftası’nın, halkımızda bu bilinç ve farkındalığın oluşmasında olumlu etkiler yaptığına inanmaktayım” ifadelerini kullandı.
Türkiye’nin, sahip olduğu tarihi ve doğal güzellikleri ile dünyanın sayılı turizm cennetleri arasında yer aldığına işaret eden Çakacak, şöyle devam etti: “Bu özellikleri sebebiyle 2014 yılında Türkiye’ye gelen turist sayısı bir önceki yıla göre yüzde 5,5 civarında artış göstererek yaklaşık olarak 37 milyona ulaşmış ve ülkemiz, en çok turist çeken ülkeler sıralamasında 6’ıncı sıradaki yerini korumuştur.”
Mersin’in turizm çeşitliliği ve zenginliliğine de dikkat çeken Çakacak, mesajında şu ifadelere yer verdi: “İlimiz, turizmin her türüne imkan sağlayan iklimi ve doğal güzellikleri, Anamur’dan Tarsus’a derin bir tarihi zenginliğe sahip eserleri, pırıl pırıl sahilleri ve çeşitli inanç ve kültürlerin kesişme noktası olması yönüyle turizmde hak ettiği konuma ulaşma adına kamu, yerel yönetim, özel sektör ve sivil toplum işbirliği ve güç birliği ile yoğun çalışmalar yapmaktadır. Tüm bunların yanında ilimiz sıcak, misafirperver ve cömert halkının da desteğiyle sahip olduğu potansiyeli harekete geçirme noktasında azim ve kararlılıkla yürümektedir. 2013 Akdeniz Oyunları ile önemli bir spor altyapısına ve modern tesislere de kavuşan Mersin, bir spor kenti kimliğine de bürünerek sadece Türkiye’nin değil, dünyanın sayılı spor merkezlerinden biri haline gelmiş ve turizm çeşitliliğini daha da arttırmıştır. Turizmde sahip olduğumuz bu büyük potansiyeli geliştirmek, ilimizi, ülkemize ve dünyaya tanıtmak amacıyla tüm dinamiklerimizle katıldığımız dünyanın 5’inci büyük fuar organizasyonu EMITT 2015 ve ilk kez İstanbul Feshane ve Ankara’da düzenlenen Tanıtım Günleri etkinlikleri ile Mersin, turizmde marka kent olma yolunda kararlılıkla ilerlemektedir. Uluslararası turizm alanında edindiğimiz yerin sağlamlaştırılmasında ve ilimizin tanıtımında katkı sağlayan tüm kesimlere teşekkür ediyor, sektörümüzün başarılı bir turizm sezonu geçirmesini temenni ediyor ve tüm sektör çalışanlarımızın Turizm Haftası’nı kutluyorum.”