Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı öncülüğünde Mersin’de ilk kez yelken yarışları düzenlendi.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Mersin Yelken İhtisas ve Yat Spor Kulübü ile Marina Yelken Kulübü’nün de destek verdiği ’Çanakkale 100. Yıl Yelken Yarışı’, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’ndaki sahilde başladı. Yarışın startı, Sahil Güvenlik Bölge Komutanlığı’na ait hücum botu ile denize açılan Vali Özdemir Çakacak tarafından verildi. Daha sonra Barış meydanında yarışları izleyen Vali Çakacak’a, eşi Kevser Çakacak, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Kerim Tufan, Sahil Güvenlik Bölge Komutanı Kıdemli Albay Fatih Erhan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ömer Uyan, İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ da eşlik etti. Yarışlara büyük ilgi gösteren Mersinliler, öncesinde Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı bandosu tarafından verilen konserle coştu. Barış meydanında ayrıca Mersin Deniz Müzesi tarafından bir de sergi açıldı.
Büyük mücadelelere sahne olan yarışlar neticesinde dereceye girenlerin ödülleri Mersin Deniz Müzesi’nde gerçekleştirilen tören ile verildi. Ödül töreni öncesinde Türkiye’nin denizcilik alanındaki 4 deniz müzesinden biri olan Mersin Deniz Müzesi’ni gezen Vali Çakacak, müzede sergilenen ve Osmanlı tarihinden Cumhuriyet dönemine kadar olan sürece ışık tutan eserler hakkında yetkililerden bilgi aldı. Mersin Deniz Müzesi fuayesinde gerçekleştirilen ödül töreni ile yelken yarışlarında optimist, bedensel engelli, 4-20 yetişkin, laser ve radyal dallarında dereceye giren sporculara ödülleri takdim edildi. Bedensel engelli dalında dereceye giren sporcular ödüllerini Vali Çakacak’ın elinden aldı.
Ödül töreninin ardından Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Demirhan tarafından etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere plaket verildi. Program, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı bandosu eşliğinde gerçekleştirilen kokteyl ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.