Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu, bu yıl ilk kez açılan Teknik Destek Programı’nın dönemler halinde uygulanan, kurumların ihtiyaç duyduğu, ancak bütçeden tahsis edemediği eğitim ve danışmanlık hizmetlerini gerçekleştirebileceği bir program olduğunu söyledi.
ÇKA Teknik Destek Programı Bilgilendirme Toplantısı Mersin’de gerçekleştirildi. ÇKA Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu başkanlığında Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen toplantıya, çok sayıda kamu kurumu yetkilisi ve sivil toplum kuruluşları temsilcisi katıldı.
ÇKA kapsamında ilk kez bu yıl açılan Teknik Destek Programı’nın ayrıntılarının anlatıldığı toplantıda konuşan ÇKA Genel Sekreteri Altunsu, Ajansın yürüttüğü mali destekler ve doğrudan faaliyet desteği hakkında bilgiler verdi. Mali destek programları ve doğrudan faaliyet desteğine ilginin büyük olduğunu söyleyen Altunsu, “İlginin büyük olması bölge kalkınması için sevindirici bir durum. Gelen taleplerin çok olması projelerin daha kaliteli üretilmesine sebep oluyor” dedi.
Teknik Destek Programı’na ilişkin de konuşan Altunsu, bu yıl ilk defa açılan Teknik Destek Programı’nın dönemler halinde uygulanan, kurumların ihtiyaç duyduğu, ancak bütçeden tahsis edemediği eğitim ve danışmanlık hizmetlerini gerçekleştirebileceği bir program olduğunu belirtti. program başvuru sahiplerini de kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, üniversiteler, kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşları, sivil toplum kuruluşları (dernekler ve vakıflar), organize sanayi bölgeleri, küçük sanayi siteleri, teknoparklar, teknoloji geliştirme bölgeleri, endüstri bölgeleri, kar amacı gütmeyen birlikler ve kooperatifler olarak açıklayan Altunsu, 2015 yılı boyunca açık kalacak, dönemler halinde uygulanacak programın son başvuru tarihinin 31 Aralık 2015 olduğunu bildirdi.
Toplantıda daha sonra ÇKA Proje Uygulama Birim Başkanı Türker Dölekoğlu, Mali Destek Programları hakkında bir sunum yaptı.